Teknoloji

Samsung’un 5G tabletinin çıkışı yaklaşıyor

samsung galaxy tab s6 5g s7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Büyük elektronik cihaz üreticileri, şu sıralarda 5G teknolojisinin sunumunda ilklerle imza atmak için birbirleriyle yarışıyor. Tabletler de bu mücadelenin olduğu ürün kategorileri arasında bulunuyor. Samsung, Galaxy Tab S6 tabletinin 5G versiyonuyla tabletleri de yeni nesil mobil iletişim teknolojisiyle buluşturacak gibi görünüyor.

Galaxy Tab S6’nın 5G uyumlu versiyonuna dair haberler daha önce de gündeme gelmişti. Ancak şimdi cihaza ait olduğu belirtilen bir destek sayfası da ortaya çıktı. Destek sayfasının görülmesi, tabletin bazı onay ve izinleri aldığı Güney Kore’de satışa sunulmasının çok da uzak olmadığını işaret ediyor.

Galaxy Tab S6 5G’nin gelişinin çok uzak olmadığını gösteren başka bir işaret daha mevcut. Samsung’un Güney Kore için hazırladığı bir promosyon paketinde Galaxy Tab S6 5G’yi de görmek mümkün oluyor.

Promosyonun ilanında Galaxy Tab S6 5G için “yakında” ifadesi görülüyor. Promosyonun 30 Mart 2020’ye kadar devam edecek olması ise cihazın en geç çıkış tarihi konusunda bir ipucu veriyor.

Samsung’un kullandığı görsel, tasarım bakımından Galaxy Tab S6’nın standart ve 5G’li versiyonları arasında bir farkın olmadığını gösteriyor. Bu da kullanıcıları yine 10.5 inç büyüklüğünde Super AMOLED ekranın, ekranın içine yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısının ve AKG imzalı dört hoparlörün beklediği anlamına geliyor.

Samsung Galaxy Tab S6 5G küçük bir değişiklikle gelecek

Kullanıcıların yine 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı veya 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı konfigürasyonlarından birini seçebilmesi bekleniyor. Enerjisini 7040 mAh kapasiteli pilden alması tahmin edilen tablette Qualcomm Snapdragon 855 işlemcinin yanına Snapdragon X50 5G modemin eklenmiş olması muhtemel görünüyor.

X50 modemin yerleşimi normalde kolay olmasa da, 10.5 inç ekranlı cihazda bu değişimin rahatça gerçekleştirilmesi için yeterli alanın olduğu söylenebilir. Samsung Galaxy Tab S6 5G için resmi duyurunun 2020’nin ilk günlerinde yapılması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER