Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S5e yanlış tutulunca kablosuz ağ bağlantısı kopuyor

samsung galaxy tab s5e

Samsung Galaxy Tab S5e, geçtiğimiz şubat ayında tanıtılmıştı. İddialara göre, Samsung’un en yeni tableti yanlış tutulduğunda kablosuz ağ bağlantısını kaybediyor. SamMobile‘da yayınlanan haberde, problemin tablet yatay tutulduğunda ve ön kamerası da sol tarafta kaldığında ortaya çıktığı belirtiliyor.

Bazı kullanıcılar bu durumun sinyal kaybına yol açtığını belirtirken, bazıları da kablosuz ağ bağlantısının tamamen koptuğunu dile getiriyor. Tableti dikey modda kullanmak veya ön kamera sağ tarafa gelecek şekilde yatay olarak tutmak ise herhangi bir soruna yol açmıyor gibi görünüyor.

Benzer bir sorunla Apple da 2010’da iPhone 4’ü piyasaya sürdüğü dönemde karşı karşıya kalmıştı. Bazı kullanıcılar, telefonu aldıktan kısa bir süre sonra cihazı yanlış biçimde tuttuklarında bağlantının koptuğunun farkına varmıştı. Apple söz konusu durumdan etkilenen iPhone 4 oranının yüzde 1 seviyesinde olduğunu belirtse de, sorundan etkilenen iPhone 4 sahiplerine özel bir kauçuk kılıf armağan etmişti.

Samsung Galaxy Tab S5e hakkında çıkan haberlere henüz bir yanıt vermiş değil. Sorunun ne kadar yaygın olduğu da şu an için bilinmiyor. Ancak SamMobile’ın haberinde sorundan etkilenen kullanıcılara yeni cihazların gönderildiği belirtiliyor. Bu da problemin tabletin donanım tasarımından kaynaklandığını düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER