Manşetler

Samsung Galaxy Tab S5e ile en ince ve hafif tabletini tanıttı

samsung galaxy tab s5e
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung şu sıralar daha çok önümüzdeki hafta tanıtılmasını beklediğimiz Galaxy S10 ve giyilebilir ürünlerle gündemde yer tutuyor. Şirket bir sürpriz yaparak yeni bir Android tabletin duyurusunu gerçekleştirdi. Samsung Galaxy Tab S5e, sahip olduğu 399 dolarlık fiyat etiketiyle Galaxy Tab S4’e göre biraz daha uygun fiyatlı bir Android tablet olma özelliğini taşıyor.

Öncelikle Tab S5e’nin Galaxy Tab serisi tabletler içindeki en ince ve hafif yekpare metal gövdeye sahip olduğunu söyleyerek başlayalım. Sadece 5.5mm kalınlığında ve 400 gr ağırlığındaki gövde, 11 inç ekranlı iPad Pro’nun 5.9mm kalınlık ve 468 gr ağırlık değerlerini de geride bırakıyor. Yani Galaxy Tab S5e, iPad Pro 11’den hem daha ince hem de daha hafif.

Öte yandan Samsung, yüzde 81.8’lik ekran-gövde oranıyla Tab S5e’nin yüzey alanını mümkün olduğu kadar küçültmeye çalışmış. Aynı zamanda Tab S4’ün yüzde 79’luk oranının da üstüne çıkmış. Aynı zamanda 11 inç iPad Pro’nun yüzde 82.9’luk ekran-gövde oranına da epey yaklaşmış.

Samsung, bu tabletin özelliklerinden de pek kısmamışa benziyor. Tab S5e’nin 10.5 inç Super AMOLED ekranı 16:10 görüntü oranı ve 2560 x 1600 çözünürlüğe sahip. Sekiz çekirdekli Snapdragon 670 işlemci barındıran bu cihaz 2019’un orta segment cihazlarından beklenen performansı sunacaktır. Öte yandan Samsung, bu tabletin tek bir şarjla 14.5 saat kadar çalışabileceğini belirtiyor.

Bu arada Galaxy Tab S5e, Güney Koreli teknoloji devinin Android’in en son sürümü Pie ile yüklü olarak çıkan ilk tableti oluyor. Bixby 2.0 sanal asistan ve bilgi aracı da mevcut. Ayrıca Samsung, masaüstü Android ortamı DeX gibi, Note 9 ve Tab S4’te gördüğümüz özellikleri bu cihaza da taşıyor. Kullanıcılar bir ekran, fare ve klayveyi kullanarak masaüstü bilgisayar deneyimi yaşayabiliyor. Bunun yanı sıra opsiyonel olarak sunulan klavyeli kılıfı edinebilirsiniz. Ancak S Pen kapasitif ekran kalemi desteği yok.

Tab S5e, AKG tarafından optimize edilmiş, dört adet çevresel ses özellikli hoparlörle donatılmış. Tabletler birincil medya tüketim cihazları olduğu için, böyle bir özelliğin bulunması önemli. Galaxy Tab S5e’deki multimedya tüketimini göz önünde bulunduran Samsung, 64 GB dahili hafıza sunuyor, aynı zamanda microSD sayesinde 512 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları da kullanma imkanı veriyor. Öte yandan Samsung, 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza seçeneğini de sunuyor. Ancak bu modelin fiyatı henüz bilinmiyor.

Fotoğraf çekimi için Tab S5e’nin arkasında 13 megapiksel arka kamera yer alıyor. Önde de 8 megapiksel kamera mevcut. Tablet saniyede 30 kare hızında 4K video çekimi yapabiliyor. Fotoğrafçılık tabletlerin önceliklerinde değil. Bu nedenle Tab S5e’den bu alanda büyük yetenekler beklememek gerekiyor.

Samsung Galaxy Tab S5e’nin 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızalı versiyonu 2019’un ikinci çeyreğinde, 399 dolarlık yurt dışı fiyatıyla satışta olacak. Siyah, gri ve sınırlı sayıda üretilen altın renkleriyle sunulacak. Sadece Wi-Fi versiyonlarını daha sonra hücresel bağlantı özellikli modeller de izleyecek.

İLGİLİ HABERLER