Manşetler

Samsung Galaxy Tab S5e Ön İnceleme – Video

samsung galaxy tab s5e

Galaxy Tab S5e, Mobil Dünya Kongresi’nden yaklaşık on gün kadar önce, hatta Galaxy S10 etkinliğinin öncesinde duyurulmuştu. Samsung’un uzun zaman sonra Galaxy Tab S serisine eklediği yeni bir üye olan Galaxy Tab S5e, özellikle 5.5 mm kalınlığında ve 400 gr. ağırlığındaki gövdesiyle ilgi çekmişti. MWC 2019’da bu tablete yakından bakma şansımız oldu. Gerçekten de Samsung’un iyi bir iş çıkardığını en baştan söylemek gerekiyor.

Galaxy Tab S5e’nin 10.5 inç Super AMOLED ekranı 1600 x 2560 piksel çözünürlüğüyle fazlasıyla etkileyici bir görsel deneyim vadediyor. Bu tablette internette gezinmek, video ya da film izlemek bir hayli keyifli olacaktır. Parlak ışık altında da ekran iyi bir görüş sunuyor. Android 9 Pie ve One UI kullanıcı arayüzüyle yüklü gelen tablette, kullanıcı arayüzü unsurları tabletle gayet uyumlu biçimde görünüyor. Tab S5e ile birlikte One UI’ın tablete nasıl uygulandığını da ilk kez görme fırsatı elde ediyoruz.

Kaliteli ekrana güçlü ve kaliteli bir ses sistemi eşlik ediyor. Dört bir köşeye yerleştirilmiş hoparlörler AKG tarafından ayarlanmış. Yüksek şiddetli, bas bakımından da güçlü ses çıkışı sunuluyor. Bu da özellikle film izlemeyi daha da keyifli hâle getirecektir.

Tabletin ne kadar ince ve hafif olduğunu başta söylemiştik. Bu durum Tab S5e’yi kullanmayı zahmetsiz, bir o kadar da keyifli hâle getiriyor. İster yatay ister düşey yönde tutun, tableti rahat biçimde kullanabilirsiniz. İçeride Snapdragon 670 yongaset var. Ona 4 GB ya da 6 GB RAM ve 64 GB ya da 128 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Türkiye’ye hangi konfigürasyonla geleceğini şu an için bilmiyoruz.

Galaxy Tab S5e’nin 7040 mAh kapasiteli pili tabletin bir, hatta iki günü tek şarjla çıkarmasını sağlayabilir. Kutusuna 18 W şarj adaptörü de ekleniyor. Tabletin kenarında parmak izi okuyucusu da yerleştirilmiş. Akrada 13 megapiksel çözünürlüklü bir kamera var. Önde de tabletin düşey yönde tutuşuna göre yerleştirilmiş, 8 megapiksel kamera bulunuyor. Arka kamerayla 4K video kaydı yapılabiliyor. One UI tabanlı Kamera uygulaması da basit ve kullanışlı görünüyor. Tek arka kameranın bulunmasına karşın, Samsung bu cihaza Canlı Odak çekim modunu da eklemiş.

Android tablet pazarında çok fazla yeni ürün yok. Samsung Galaxy Tab S5e, bu alan yeni bir soluk kazandıracaktır. Acaba Samsung, Galaxy Tab S5’i de getirecek mi? Daha güçlü işlemcili, kalemle de kullanılabilen bir profesyonel tableti, aynı gövdeyle, belki de daha büyük boyutlu ekranla görmek güzel olurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER