Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S4’te parmak izi yerine akıllı tarama kullanılacak

samsung galaxy tab s4

samsung galaxy tab s4

Samsung Galaxy Tab S4 ile ilgili sızıntılar son zamanlarda arttı. Bunlarda dikkat çeken en önemli ayrıntılardan bir tanesi, cihazda parmak izi tarayıcısının bulunmayacak olması. Ancak bu durum Samsung’un biyometrik kimlik doğrulama yöntemi sunmayacağı anlamına gelmiyor.

Son haberler Galaxy Tab S4’te Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9+ modellerinde gördüğümüz tarzda, akıllı tarama yönteminin olacağını gösteriyor. Yani, iris tarama ve yüz tanıma teknolojileri aynı anda çalışacak.

Samsung haberleriyle bildiğimiz SamMobile sitesi, Samsung’un veri tabanına yüklenmiş olan resmi Galaxy Tab S4 bellenimini mercek altına aldı. Site, akıllı telefonda akıllı tarama yönteminin kurulumuna benzer bir animasyona tabletin yazılımında da rastladı.

Akıllı Tarama yöntemi hem iris tarama hem de yüz tanıma teknolojilerini aynı anda kullanıyor. Sistem öncelikle birinci yöntemi kullanıyor. Ancak eğer parlak ışık altında veya daha kötü bir koşuldaysanız, o hâlde sistem yüz taramaya geçiş yapıyor.

Cihaz yazılımı, cihazda bir parmak izi sensörünün bulunmayacağını doğrulamıyor. Ancak daha önceki sızıntılarda parmak izi okuyucusu entegre edilmiş bir ana ekran düğmesi ya da benzer işlevi görecek başka bir donanım birimi dikkate çarpmadı.

Parmak izi tarayıcısını tamamen kaldırmak Samsung için cesur bir karar olacaktır. Belki yeni iris tarama teknolojisini eklemek tablet kullanıcıları için ekran kilidini açmakta daha pratik ve kullanışlı bir yol sunabilir.

Samsung’un yeni tabletini ağustos ayı sonunda, IFA 2018’de tanıtması bekleniyor. Belki bundan önce, 9 Ağustos’ta düzenlenecek Samsung Galaxy Note 9 etkinliğinde, Samsung Galaxy Watch ile birlikte bu cihazı da görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER