Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S4 iris tarayıcısı ve ekran üstü tuşlarla gelebilir

Samsung Galaxy Tab S3

Samsung Galaxy Tab S3’ün çıkışının üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçmiş durumda. Bu da Güney Koreli şirketin tabletin halefini hazırladığına dair haberlerin inandırıcılığını artırıyor. İnternete sızan yeni bir fotoğraf, Samsung Galaxy Tab S4 adını taşıması beklenen tablete dair bazı ipuçları veriyor.

Tabletin genel tasarımı pek değişmemiş gibi görünse de, ekran boyutunun büyüdüğü internete sızan fotoğrafta anlaşılabiliyor. Samsung’un 4:3 görüntü oranına sahip 9.7 inç ekran yerine 16:10 görüntü oranlı 10.5 inçlik bir ekrana geçiş yapması bekleniyor. Güney Koreli şirket, söz konusu görüntü oranını 2014 çıkışlı orijinal Galaxy Tab S’te de kullanmıştı.

Ekranın etrafındaki çerçeveyi küçültmek isteyen Samsung, bunun için üst ve alt çerçeveyi ciddi ölçüde kırpmış gibi görünüyor. Bunun için fiziksel ana ekran tuşunu ve bu tuşun iki tarafındaki kapasitif butonları kaldıran şirketin navigasyon tuşlarını ekranın üstüne taşıdığı sızan fotoğrafta açık biçimde görülüyor. Akıllı telefonlardakinin aksine, sanal ana ekran tuşunda basınç hassasiyetinin olması beklenmiyor.

samsung galaxy tab s4İris tarayıcısının varlığı ve Samsung DeX desteği de Galaxy Tab S4’te bulunması beklenen diğer dikkat çekici özellikler arasında bulunuyor. DeX desteğinin varlığıyla Samsung’un tabletinden bir bilgisayar gibi yararlanmak mümkün olacak. Android 8.1 Oreo işletim sistemine Samsung Experience 9.5 kullanıcı arayüzünün eşlik edeceği tabletin kalbinde Qualcomm Snapdragon 835 yonga setinin bulunması ve bu yonga setine 4 GB RAM ile 64 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi bekleniyor.

Samsung Galaxy Tab S4, büyük ihtimalle ağustos ayının sonunda Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenecek IFA 2018’de gözler önüne çıkacak.

İLGİLİ HABERLER