Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S4’ün çıkışı için ağustos ayı işaret ediliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
samsung galaxy tab s4
Samsung Galaxy Tab S3

Samsung Galaxy Tab S4 tabletle ilgili dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. SamMobile sitesi tarafından yayınlanan bir haber, tabletin çıkış tarihi ve renk seçeneklerine dair yeni detayları ortaya koyuyor.

Habere göre, Galaxy Tab S4 siyah ve gri seçenekleriyle raflardaki yerini alacak. Tabletin beraberinde Galaxy Tab A 10.1 (2018) adını taşıyan uygun fiyatlı başka bir seçeneğin de kullanıcılara sunulması bekleniyor. Güney Koreli şirketin her iki tabletinde de sadece Wi-Fi bağlantısını destekleyen versiyonların yanı sıra LTE destekli versiyonlara da yer vereceği belirtiliyor.

İki tablet arasındaki temel fark, yukarıda da ifade ettiğimiz üzere, fiyat olacak. Ancak tabletlerin teknik kadroları arasında da buna bağlı olarak farklar bulunacak. Daha üst segmentte konumlanacak Galaxy Tab S4’te çerçeveleri inceltilmiş daha büyük ekranın ve bir iris tarayıcısının bulunacağı söyleniyor. Tabletin kalbinde Qualcomm Snapdragon Snapdragon 835 yonga setinin yer alması ve buna 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi bekleniyor. Kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkacak bu tablette, işletim sistemini Samsung Experience 9.5 kullanıcı arayüzü tamamlayacak.

Tab A 10.1 (2018) hakkında bilinenler ise Galaxy Tab S4’e kıyasla biraz daha sınırlı. 10.1 inçlik bir ekran taşıyacağı isminden anlaşılan tabletin daha düşük bir işlemciye sahip olması ve iris tarayıcısı gibi bileşenler barındırmaması bekleniyor.

Samsung Galaxy Tab S4 ve Tab A 10.1 (2018)’in tanıtımı için ağustos ayı işaret ediliyor. Bu konuda kesin bir tarih verilmese de, akıllara gelen ilk ihtimal 9 Ağustos oluyor. Samsung’un söz konusu tarihte Galaxy Note 9 ve yeni Gear S4 akıllı saatini de tanıtacağı iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER