Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S4 1 Ağustos’ta resmiyet kazanabilir

samsung galaxy tab s4Samsung 9 Ağustos’ta düzenleyeceği etkinlikle Galaxy Note 9’u gözler önüne çıkaracak. Ancak şirketten sıradaki yeni tableti olması beklenen Samsung Galaxy Tab S4 konusunda resmi bir açıklama gelmiş değil. Pek çok kişi tabletin Galaxy Note 9 ile birlikte gözler önüne çıkmasını beklese de, AndroidHeadlines sitesinde yer alan bir haber Samsung’un farklı bir yolu tercih edebileceğini gösteriyor.

Samsung’un hâli hazırda dört yeni tablet üzerinde çalıştığına dair iddialar daha önce gündeme gelmişti. AndroidHeadlines’ın haberine göre, şirket bu tabletler içinde amiral gemisi görevi üstlenecek olan Galaxy Tab S4’ü 1 Ağustos’ta resmen duyurabilir.

Galaxy Tab S4’ün de selefi gibi 10.5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olması, ancak çerçevenin inceltilmesi sayesinde tabletin boyutunun da hatırı sayılır ölçüde küçüleceği söyleniyor. Apple’ın da 2018 model iPad Pro’larda bu tarz bir hamle yapması bekleniyor. Samsung Galaxy Tab S4’ün kalbinde Qualcomm Snapdragon 835 yonga setinin bulunması ve bu yonga setine 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi öngörülüyor. 13 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel ön kamera ve 7300 mAh kapasiteli pile sahip olacağı söylenen tabletin kutusundan Android 8.1 Oreo yüklü olarak çıkması ve bu işletim sistemini Samsung Experience kullanıcı arayüzünün en güncel versiyonunun tamamlaması bekleniyor.

Samsung Galaxy Tab S4 tanıtımının neden diğer yeni ürünlerden ayrı biçimde yapılacağı konusunda henüz ortada bir bilgi bulunmuyor. Samsung’un 9 Ağustos’taki Note 9 etkinliğinin yanı sıra ağustos ayının sonunda Berlin’deki IFA 2018 kapsamında da bir tanıtım etkinliği gerçekleştirmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER