Manşetler

Samsung Galaxy Tab S3 MWC 2016’da tanıtılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-tab-s-10-5-inceleme-00003

Samsung, Galaxy Tab S2’de orijinal Galaxy Tab S’te izlediğinden farklı bir yolu tercih etmiş ve pazarlama kampanyası düzenlememeyi tercih etmişti. Galaxy Tab S serisinin şirketin amiral gemisi tablet ailesi olduğu göz önüne alınınca şirketin bu yaklaşımı garip olarak karşılanmıştı. Galaxy Tab S2 şirket tarafından bile ön plana çıkarılmadığı için Samsung Galaxy Tab S3 ile ilgili dedikoduların pek gün yüzüne çıkmamasını da doğal karşılamak gerekiyor. Ancak, bu durum tablete ilişkin çeşitli işaretlerin dikkatli gözlere takılmasını engellemiyor.

Galaxy Tab S3 ismi konusunda henüz bir doğrulama yapılmasa da, model numaralarına bakıldığında Samsung’un yeni tabletinin bu ismi alması muhtemel gözüküyor. GFXBench radarına takılan tabletlerden biri “Samsung SM-T819” kod adını taşıyor. 9.7 inç ekranlı Galaxy Tab S2 ise Samsung SM-T810 kod ismiyle boy göstermişti. SM-T719 kod numaralı cihazın ise Galaxy Tab S3’ün 8 inç ekranlı versiyonu olması bekleniyor. Galaxy Tab S2’nin aynı ekran boyutuna sahip versiyonunun kod numarası da SM-T710’du.

Samsung SM-T819’un muhtemel özelliklerine bakıldığında 2048 x 1536 piksel çözünürlüğündeki ekran göze çarpıyor. 3 GB RAM, 8 megapiksel arka ve 2 megapiksel ön kamera tabletin diğer özellikleri arasında sayılıyor. Söz konusu özellikler, Galaxy Tab S2’de de mevcuttu.

samsung galaxy tab s3 benchmark

Samsung Galaxy Tab S3 ve Galaxy Tab S2 arasındaki temel fark ise işlemciden kaynaklanıyor. Galaxy Tab S3’ün Qualcomm Snapdragon 652 işlemci barındırması bekleniyor. Orta sınıf yongada enerji verimliliğiyle dikkat çeken dört adet Cortex-A53 çekirdek ve 1.8 GHz hızla çalışan yüksek performanslı dört adet Cortex-A72 çekirdek bulunuyor. Bu işlemciyle bir önceki nesil Exynos işlemci arasındaki farkların ne olacağı konusunda bir şey söylemek ise henüz mümkün değil. Tabletin MWC 2016’da tanıtabileceği konuşulanlar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER