Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S2 yenileniyor, Galaxy Tab S3’ten iz yok

samsung galaxy tab s2

Samsung, kısa süre önce “Galaxy” markasını taşımasına rağmen Galaxy TabPro S adını taşıyan Windows tabletini görücüye çıkarmıştı. Güney Koreli şirketten yeni bir Android tablet bekleyenlerin dileği ise yakın zamanda gerçekleşmeyecek gibi gözüküyor. Herkesin beklentisi Galaxy Tab S3 olsa da, sızıntılar şirketin Galaxy Tab S2 ailesini yenileyeceğini işaret ediyor. Samsung’un yeni tabletlerinin Qualcomm Snapdragon 652 işlemci barındırması ve kutudan Android 6.0 işletim sistemiyle çıkması bekleniyor.

Samsung Galaxy Tab S2, çok yüksek başarı yakalayan bir cihaz olmadı. “S” serisi şirketin en üst seviye cihazlarını barındırmasıyla tanınıyor. Serinin ilk üyesi olan Galaxy Tab S, keskin QHD AMOLED ekranları ve döneminin en yenisi olan Qualcomm Snapdragon 652 işlemcileri barındırmasıyla dikkat çekmiş ve olumlu yorumlar almıştı.

Ancak Galaxy Tab S2 bu çizgiyi korumayı başaramadı. Bu durumda cihazın donanım itibarıyla selefinden aşağıda kalması da önemli rol oynuyor. Ekran çözünürlüğü 2048 x 1536 QXGA’ya indirilirken, sekiz çekirdekli Exynos 5433 işlemciyi Samsung’un işlemci skalasında bile en iyi olarak nitelemek mümkün değil. Yine de hafif kasaları ve normalden yüksek piksel yoğunlukları cihazı satın almak için makul sebepler olarak değerlendiriliyor.

Yenilenen Galaxy Tab S2 modelleri, Alman perakende zinciri Cyberport’un internet sitesinde boy gösterdi. Exynos 5433 işlemci yerini Qualcomm Snapdragon 652’ye bırakırken, cihazın başlangıç sürümü de Android 6.0 Marshmallow’a yükseltiliyor. Bunlar dışında, cihazlarda herhangi bir değişim gözlenmiyor.

Samsung Galaxy Tab S2’nin yenilenecek olması, Galaxy Tab S3 için öngörülenden biraz daha uzun bir süre beklemek gerekeceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER