Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S tabletler tanıtıldı

Samsung ”Galaxy Tab S” adını verdiği yeni tablet serisinin duyurusunu New York’ta düzenlediği etkinlikte gerçekleştirdi. Galaxy Tab S serisinde 8.4 inç ve 10.5  inç olmak üzere iki farklı ekran seçeneği sunan Samsung, her iki ekran boyutu için de sadece Wi-Fi bağlantılı modellere ek olarak LTE bağlantılı versiyonlar da hazırladı. Yeni gözde serisini ”gelmiş geçmiş en iyi tablet” olarak tanımlayan şirket, Galaxy Tab S serisiyle birlikte tablet pazarının lideri olmayı amaçlıyor.

samsung-galaxy-tab-s

Serinin tüm modellerinde 2500 x 1600 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED ekran bulunuyor. Sekiz çekirdekli Samsung Exynos işlemciye 3 GB RAM eşlik ediyor. Dahili hafıza alanında Samsung 16 ve 32 GB olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor. Depolama alanına microSD kart desteği sayesinde 128 GB daha eklenebiliyor.

Galaxy Tab S serisi tasarım bakımından Samsung’un en yeni gözde telefonu Galaxy S5’i hatırlatıyor. Dokulu yüzeyli arka panele ve kavisli köşelere ek olarak, parmak izi tarayıcısı da Galaxy S5’ten Galaxy Tab S serisine geçen unsurlar arasında bulunuyor. Galaxy Tab S 6.6 mm.’lik kalınlığıyla Apple’ın iPad serisinden ve şirketin Galaxy TabPRO serisinden daha ince bir profil çiziyor. 10.5 inç’lik model tartıda 465 gram çekerken, 8.4 inç’lik model 294 gramlık ağırlığıyla tüy gibi hafif bir cihaz izlenimi veriyor.

Galaxy Tab S serisi tabletler kutularından Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle çıkacak. Arama yanıtlama ve Galaxy S5’ten aşina olunan Ultra Güç Koruma Modu’na ek olarak, LTE özellikli modellerde daha yüksek indirme hızlarının görülmesini sağlayan Wi-Fi Booster özelliği bulunacak. Güney Koreli şirket Galaxy Tab S serisine içerik sağlamak için Conde Nast ve Marvel ile işbirliği gerçekleştirecek.

Samsung’un yeni tabletleri ABD’de temmuz ayında satışa sunulacak. 8.4 inç model için 399 dolar, 10.5 inç model içinse 499 dolar ödemek gerekecek. Şirket Galaxy Tab S serisinin diğer bölgelerde piyasaya çıkış tarihinin değişiklik gösterebileceğini belirtirken, seri için hazırladığı Book Cover, Simple Cover ve Bluetooth klavye gibi aksesuarların tanıtımını da gerçekleştirdi.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER