Dosya

Samsung Galaxy Tab S (8.4 inç) ve Samsung Galaxy TabPRO 8.4 karşı karşıya

Samsung zaten oldukça geniş olan tablet ailesini 10.5 ve 8.4 inç’lik Galaxy Tab S tabletleriyle genişletti. Şirketin “bugüne kadarki en iyi tablet” olarak tanımladığı serinin 8.4 inç’lik modelin geçtiğimiz ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenen CES 2014’te görücüye çıkan Galaxy TabPRO 8.4 ile ortak noktalarını ve farklarını yazının devamında bulabilirsiniz.

samsung-galaxy-tab-s-vs-tabpro-8-4

Ekran

Hem Samsung Galaxy Tab S hem de Galaxy TabPRO 8.4’te 2560 x 1600 piksel çözünürlüğünde 8.4 inç ekran bulunuyor. 359 ppi piksel yoğunluğuna sahip bu ekranlar her iki cihazda da aynı detay ve netlik seviyesini sunuyor. İki cihazın ekranları arasındaki temel fark ekran teknolojisinden kaynaklanıyor. Galaxy TabPRO 8.4’te TFT LCD teknolojisini kullanan şirket, Galaxy Tab S’te Super AMOLED teknolojisini tercih etmiş. Bu da yeni modelde renklerin daha canlı, siyahların ise daha derin olacağı anlamına geliyor.

Tasarım

Her iki cihaz da Samsung imzası taşıdığı için tasarımları benzerlik gösteriyor. Ancak bu durum arada farkların bulunmadığı anlamına gelmiyor. Galaxy TabPRO 8.4’ün tasarımında Samsung Galaxy Note 3’ten izler görülüyor. Arka paneldeki suni deri ve sahte dikiş izleri Galaxy Note 3 etkisinin en somut örnekleri olarak göze çarpıyor.

Samsung Galaxy Tab S’te ise şirketin en yeni gözde telefonu Galaxy S5’in etkileri ön plana çıkıyor. Dokulu arka panel ve parmak izi tarayıcısı Galaxy S5’ten Galaxy Tab S’e aktarılan en önemli tasarım unsurları olarak dikkat çekiyor.

Rakamlara bakıldığı zama Samsung Galaxy Tab S’in 212.8 x 125.6 x 6.6 mm.’lik boyutlara ve 294 gram ağırlığa sahip olduğu görülüyor. 219 x 128.5 x 7.2 mm. boyutlarındaki Galaxy TabPRO 8.4 ise tartıda 331 gram çekiyor.

Kamera

Hem Samsung Galaxy Tab S hem de Galaxy TabPRO 8.4 8 megapiksel arka kameraya sahip. Her iki cihazda da arka kameraya LED flaş eşlik ediyor. İKi cihaz arasındaki tek kamera alanındaki yegane fark ise Galaxy Tab S’te 2.1 megapiksel, Galaxy TabPRO 8.4’teyse 2 megapiksel ön kameranın bulunması.

Performans ve Pil

Performans konusunda Samsung Galaxy Tab S, Galaxy TabPRO 8.4 inç’e kıyasla küçük de olsa bir artış getiriyor. Samsung’un yeni tabletinde dört çekirdekli 1.9 GHz ve dört çekirdekli 1.3 GHz işlemcinin birleşiminden oluşan sekiz çekirdekli Exynos işlemci yer alıyor. Bu işlemciye 3 GB RAM eşlik ediyor. Galaxy TabPRO 8.4 ise  dört çekirdekli 2.3 GHz işlemciye ve 2 GB RAM’e sahip. Ekstra RAM sayesinde Galaxy Tab S’in en talepkâr görev ve uygulamalarda dahi sorun yaşamayacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Galaxy TabPRO’nun 4800 mAh kapasiteli pili Galaxy Tab S’te yerini 4900 mAh kapasiteli bir pile bırakıyor. Galaxy S5’ten gelen Ultra Güç Koruma Modu da Samsung Galaxy Tab S’in daha uzun bir pil ömrüne sahip olmasına katkıda bulunuyor.

Yazılım

Her iki cihaz da kutudan Android’in en son sürümü olan Android 4.4 KitKat ve Samsung’un özel arayüzüyle çıkıyor. Remote PC özelliği iki tablette de bulunurken, SideSync 3.0 ile gelen arama cevaplama özelliği sadece Samsung Galaxy Tab S’te bulunuyor. Ancak yazılımsal farklılıkların bir güncellemeyle ortadan kaldırılabileceğini unutmamak gerekiyor.

Depolama

Her iki tablette de 32 GB dahili depolama seçeneği ve microSD kart yuvası bulunuyor. Samsung Galaxy Tab S’te dileyenler 16 GB dahili hafızalı modelleri de tercih edebilir.

Sonuç

Samsung Galaxy Tab S tasarım ve ekran teknolojisi konusunda Galaxy TabPRO 8.4 daha farklı bir yerde duruyor. Yeni tabletinde suni deri yerine dokulu arka panel tasarımını tercih eden Samsung, Super AMOLED teknolojisiyle daha canlı renkler sunuyor. Kasanın incelmesi ve hafiflemesi, daha hızlı işlemci ve yeni yazılım özellikleri de Galaxy Tab S’in üstün olduğu alanlar arasında yer alıyor. Ancak iki cihazın genel performanslarına bakıldığı zaman ortaya benzer bir tablonun çıkması muhtemel gözüküyor.

[Görsel – Pocket-lint]

İLGİLİ HABERLER