Dosya

Samsung Galaxy Tab S (10.5 inç) ve Samsung Galaxy TabPRO 10.1 karşı karşıya

Samsung tablet ailesini 8.4 ve 10.5 inç’lik Galaxy Tab S tabletlerle genişletti. Şirket ocak ayındaysa Galaxy TabPRO serisini duyurmuştu. Aradan geçen bu kısa zaman diliminde nelerin değiştiğini görmek için 10.5 inç Samsung Galaxy Tab S ve Samsung Galaxy TabPRO 10.1’in benzerlik ve farklarını sizler için sıraladık.

samsung-galaxy-tab-s-vs-samsung-galaxy-tab-pro-10-1

Ekran

Her iki tabletin ekranı da 2500 x 1600 piksel çözünürlüğe sahip. Samsung Galaxy Tab S 10.5 inç ekranıyla büyüklük konusunda Galaxy TabPRO 10.1’in önüne geçiyor. Ancak bu durum piksel yoğunluğu konusunda Samsung Galaxy TabPRO’nun üstünlüğü eline almasını sağlıyor. Galaxy TabPRO 10.1’de 299 ppi piksel yoğunluğu bulunurken, Galaxy Tab S’te bu değer 287 ppi’da kalıyor.

İki cihazın ekranları arasındaki temel fark ise Galaxy TabPRO 10.1’deki TFT LCD ekranın Galaxy Tab S’te yerini Super AMOLED ekrana bırakması. Super AMOLED teknolojisi daha parlak ve canlı renkler ve daha derin siyahlar sunuyor. Her ne kadar aralıklarla renkleri doygunlaştırmakla eleştirilse de, Super AMOLED teknolojisi Samsung’un akıllı telefonlarının da favori özellikleri arasında yer alıyor. TFT LCD ekran da çok başarılı bir performans sergilese de, Super AMOLED bir tercih sebebi olma konusunda ön plana çıkıyor.

Tasarım

Samsung neredeyse tüm ürünlerinde benzer bir tasarım dili kullandığı için Galaxy Tab S ve Galaxy TabPro 10.1’in tasarımları benzerlik gösteriyor. Bu alanda en somut fark olarak Samsung Galaxy Tab S’te suni deriden vazgeçilmiş olması göze çarpıyor.

Galaxy TabPRO’nun tasarımı Galaxy Note 3’ten izler taşırken, dokulu arka yüzeyi ve parmak izi tarayıcısıyla Galaxy Tab S ilhamını Galaxy S5’ten alıyor. Galaxy Note 3 veya Galaxy S5 sahipleri bu iki tablet arasında karar verirken özelliklere olduğu kadar akıllı telefonlarıyla görsel uyumlarına bakabilirler. 247.3 x 177.3 x 6.6 mm.’lik boyutlara sahip Galaxy Tab S, tartıda 465 gram çekiyor. 243.1 x 171.4 x 7.3 mm. boyutlarındaki Galaxy TabPRO 10.1’in ağırlığıysa 469 gram. Galaxy TabPRO Galaxy Tab S’ten çok az daha küçük olsa da, daha kalın ve ağır bir cihaz konumunda.

Kamera

Samsung Galaxy Tab S ve Galaxy TabPRO 10.1 aynı kamera özelliklerini taşıyor. Her iki cihazda da 8 megapiksel arka kameraya LED flaş ve 2.1 megapiksel ön kamera eşlik ediyor. Her iki tabletin kamerası da otomatik odaklama özelliğine sahip.

Performans ve Pil

Performans konusunda iki cihaz arasında somut bir fark görülmesi beklenmiyor. Hem Samsung Galaxy Tab S’te hem de Galaxy TabPRO 10.1’de sekiz çekirdekli işlemci bulunuyor. Bu sekiz çekirdekli işlemciye Galaxy TabPRO’da 2 GB RAM, Galaxy Tab S’te 3 GB RAM eşlik ediyor. Bu 1 GB’lık RAM farkı Samsung Galaxy Tab S’in ağır görevleri daha kolay yerine getirmesine yardımcı olabilir, özellikle ağır siklet oyunların ve çeşitli uygulamaların daha hızlı yüklenmesini sağlayabilir.

Galaxy S5 ile birlikte sunulan Ultra Güç Koruma Modu’nu barındıran Samsung Galaxy Tab S’te pil ömründe belirgin bir iyileşme sunması bekleniyor. Galaxy Tab S’in 7900 mAh kapasiteli pili rakamsal açıdan Galaxy TabPRO 10.1’in 8220 mAh kapasiteli pilinden küçük olsa da, pil ömrü konusunda Galaxy Tab S’in Ultra Güç Koruma Modu ile kendisine avantaj sağlaması bekleniyor.

Yazılım

Hem Galaxy Tab S hem de Galaxy TabPRO 10.1 en son Android sürümünü ve Samsung’un sunduğu ekstra özellikleri barındırıyor. Samsung Galaxy Tab S ile kullanıcılar telefonlarına gelen aramaları yanıtlayabildikleri gibi, tableti bir Remote PC olarak kullanabiliyor. Çoklu görev özellikleriyse aynı anda birden fazla uygulamayı kullanmayı veya bir uygulamayı iki pencereye yayarak kullanmayı mümkün kılıyor.

Çoklu görev ve Remote PC özellikleri Galaxy TabPRO’da da mevcut. Ultra Güç Koruma Modu ve arama yanıtlama özelliğiyse bu tablette bulunmuyor, ancak yazılımsal farkların bir güncellemeyle ortadan kalabileceğini unutmamak gerekiyor. Galaxy Tab S’teki parmak izi tarayıcısıysa PayPal ödemelerini onaylamanın dışında ilerleyen dönemlerde üçüncü taraf uygulamalarda daha fazla güvenlik sağlamak için kullanılacak.

Sonuç

Android tabletler söz konusu olduğunda Samsung Galaxy Tab S ve Galaxy TabPRO 10.1 aynı masada oturuyor. Kamera özellikleri aynı olan iki cihazın performanslarının da yakın olması muhtemel gözüküyor. Samsung Galaxy Tab S daha yeni model olması nedeniyle bazı ekstra özellikler barındırıyor, bu da yeni gözde model için biraz daha fazla para ödemek gerekeceği anlamına geliyor.

[Görsel – Pocket-lint]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER