Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S resmi duyurudan önce internete sızdı

Samsung’un 12 Haziranda düzenleyeceği etkinlikte tanıtılması beklenen tabletlerden biri olan Galaxy Tab S’e ait olduğu iddia edilen basın fotoğrafları internete sızdı. Fotoğraflar tabletin ince kasasını göstermesinin yanı sıra, parmak izi tarayıcısı barındıran Home tuşu ve telefon görüşmesi gerçekleştirebilme gibi donanım ve yazılım özelliklerini de ortaya koyuyor.

samsung-galaxy-tab-s-1

Galaxy Tab S’in 6.6 mm. kalınlığında ve 465 gram ağırlığında olacağı ifade edilirken, sızan fotoğraflar, tıpkı Galaxy S5’te olduğu gibi, oluklu dokulu bir arka paneli işaret ediyor. Samsung’un Galaxy S5 ile sunduğu özelliklerden birisi olan parmak izi tarayıcısı da Galaxy Tab S’e aktarılan unsurlar arasında yer alıyor. Bir giriş yöntemi olarak kullanılabilen bu parmak izi tarayıcısını Galaxy S5’te bir ödeme metodu olarak sunmak için PayPal ile işbirliğine giden Güney Koreli şirketin bu anlaşmayı Galaxy Tab S’e de taşıması bekleniyor.

Pil oranı yüzde 10’a düşse dahi cihazın günlerce açık kalmasını sağlayan Ultra Güç Koruma Modu, indirme hızlarını artırmak için Wi-Fi ve hücresel veriyi harmanlayan Download Booster ve tablette bilgisayar ekranını görüntülemeyi sağlayan Remote PC, Galaxy Tab S’in diğer özellikleri arasında yer alıyor. Telefona gelen aramaların tablet üzerinden cevaplanması da Galaxy Tab S’in sundukları arasında bulunuyor.

2560 x 1600 piksel çözünürlüğüne sahip 10.5 inç AMOLED ekran barındıracak olan tablette sekiz çekirdekli Exynos 5420 işlemci, Mali-T628 grafik işlemcisi ve 3 GB RAM bulunacak. 8 megapiksel arka kameraya 2.1 megapiksel ön kamera eşlik edecek. 32 GB’lık dahili hafızaya ise microSD kartla 128 GB daha eklenebilecek. Kutusundan Android 4.4.2 KitKat işletim sistemiyle çıkacak olan tabletin haziran sonu itibarıyla satışa sunulması bekleniyor.

İlgili >> SamMobile

İLGİLİ HABERLER