Teknoloji

Samsung Galaxy Tab Advanced 2 ve Advanced 2 XL’e ait fotoğraflar sızdı

Samsung Galaxy Tab A 7.0

Android tablet pazarı önümüzdeki dönemde yeniden hareket kazanacak gibi görünüyor. Samsung’un Galaxy Tab S4 ile üst segment bir seçenek sunacağına dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Buna ek olarak, Samsung Galaxy Tab Advanced 2 ve Advanced 2 XL modellerinin de Galaxy Tab S4’e eşlik etmesi bekleniyor.

Galaxy Tab Advanced 2 ve Advanced 2 XL’e ait olduğu söylenen fotoğraflar, TabletMonkeys isimli internet sitesi tarafından yayınlandı. Galaxy Tab S4’e kıyasla daha uygun seçenekler olarak tanımlanan tabletlerin Galaxy Tab A2 ve Galaxy Tab A2 XL adıyla piyasaya sürülebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Tab Advanced 2 serisinin bundan iki yıl önce satışa sunulan Samsung Galaxy Tab A 10.1’in devamı olacağı belirtiliyor.

samsung galaxy tab advanced 2Samsung’un yeni tabletlerinin teknik kadrosu konusunda da ortada çeşitli söylentiler bulunuyor. Galaxy Tab Advanced 2’de 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde bir ekranın, Samsung’un Exynos 7870 yonga setinin, 3 GB RAM’in ve 32 GB dahili depolama alanının olacağı söyleniyor. Sızan fotoğrafta tabletin üzerinde fiziksel bir tuş görülmüyor. Şarjın ise USB-C girişi üzerinden yapılacağı belirtiliyor.

Galaxy Tab Advanced 2 XL ise adından da anlaşılacağı üzere iklinin büyüğü olacak. Benzer özellikleri taşıması beklenen tabletin kutusundan Android 8.1 Oreo ile çıkacağı ve opsiyonel olarak 4G bağlantısı da sunabileceği konuşuluyor.

Samsung Galaxy Tab Advanced 2 ve Advanced 2 XL ile tanışmak için akıllara gelen ilk seçenek ağustos ayının sonunda Berlin’de düzenlenecek IFA 2018 olsa da, Samsung’un bir sürpriz yaparak cihazları Note 9’un 9 Ağustos’ta gerçekleştirilecek tanıtımda gözler önüne çıkarması da ihtimaller dahilinde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER