Teknoloji

Samsung Galaxy Tab Active 3 tanıtıldı: Dayanıklı kasa, Android 11, Exynos 9810 işlemci

samsung galaxy tab active 3

Samsung Galaxy Tab Active 3 ile dayanıklı bir tablet arayanların karşısına güncel özelliklere sahip yeni bir seçenek çıkarıyor. Toza ve suya dayanıklılık konusunda IP68 sertifikası taşıyan tablet, 1,5 metreye kadar mesafelerden düşmeye de dayanıklı. Samsung yeni tableti için “üç nesle kadar Android güncellemesi” sözü de veriyor.

Tıpkı geçtiğimiz yıl çıkan Galaxy Tab Active Pro gibi, Tab Active 3’de de eldivenle kullanımı kolaylaştıracak bazı optimizasyonlar yapılıyor. Dokunma hassasiyetli butonların yerini fiziksel butonlar alırken; Samsung, tabletin ayarlar menüsünde ince çalışma eldivenleriyle kullanımı kolaylaştıracak bir seçenek olduğunu da belirtiyor. Tabletle birlikte gelen S Pen’in de IP68 sertifikasına sahip olduğuna dikkat çekiyor.

8 inç ekranlı Galaxy Tab Active 3, diğer özellikleri itibarıyla tipik bir Android tablet profili çiziyor. Samsung’dan verilen bilgiye göre, tablet kutusundan Android 11 işletim sistemiyle çıkacak. Tabletin kalbinde Exynos 9810, işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB olarak sıralanıyor. MicroSD kart desteğiyle bu alanın üzerine 1 TB daha eklenebiliyor.

samsung galaxy tab active 3USB veya POGO noktaları üzerinden hızlı şarj desteği sunan Galaxy Tab Active 3’ün 5050 mAh kapasiteli pili çıkarılabiliyor. Tablet güç kaynağına bağlı olması durumunda pili çıkarılmış biçimde kullanılabiliyor. Galaxy Tab Active 3’ün arkasında 13, önünde de 5 megapiksel çözünürlüklü kameralar bulunuyor. Samsung tabletin kameralarının barkod okumaya uygun olarak optimize edildiğinin altını çiziyor. Galaxy Tab Active 3’ün LTE ve Wi-Fi versiyonları mevcut.

Samsung Galaxy Tab Active 3 için henüz bir fiyat bilgisi açıklanmış değil. Şirket, tabletin bugün itibarıyla Avrupa ve Asya’da belli ülkelerde piyasaya sürüleceğini duyurmakla yetindi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER