Teknoloji

Samsung’dan iPad benzeri yeni orta sınıf tablet serisi: Galaxy Tab A

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-tab-a-210415-1

Farklı boyut ve kapasitedeki pek çok tableti piyasaya süren Samsung, tablet ailesini yeni bir seriyle genişletmeye hazırlanıyor. Galaxy Tab A adını taşıyan yeni seri, 1 Mayıstan itibaren ABD’de satışa sunulacak. İki farklı model barındıran Galaxy Tab A serisi, tıpkı Galaxy Tab 4 serisi gibi, orta sınıfta konumlanıyor. Yeni tabletler iPad gibi 4:3 görüntü oranına sahip olmalarıyla merak uyandırıyor.

Tabletler konusunda en iyi görüntü oranının ne olduğu konusundaki tartışma halen devam ediyor. Samsung’un tabletlerinde kullandığı 16:9 ve 16:10 gibi görüntü oranlarının karşısında 4:3 görüntü oranıyla Apple’ın iPad’leri duruyor. Geniş ekranlar videolar ve geniş içeriklerin gösterilmesi konusunda kullanışlı olsalar da, 4:3 görüntü oranı okunacak içerikler ve tek elle kullanım konusunda daha uygun bir deneyim vadediyor. Samsung en azından Galaxy Tab A için bu mücadeleyi bırakmışa benziyor.

Samsung Galaxy Tab A 8 ve 9.7 inç ekranlı iki farklı model barındırıyor. Şirket her iki modelde de 1024 x 768 piksel çözünürlüğündeki ekranları tercih etmiş. Tabletin 1.2 GHz, dört çekirdekli 64-bit Qualcomm Snapdragon 410 işlemcisine 1,5 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Depolama alanının üstüne microSD desteği sayesinde 128 GB daha eklenebiliyor. 3G veya 4G bağlantı seçeneği sunmayan tablette bağlantı yükü Wi-Fi ve Bluetooth’a yüklenmiş.

Samsung Galaxy Tab A’deki çoklu kullanıcı ve çocuk modları, Güney Koreli şirketin tableti bir aile cihazı olarak planladığını ortaya koyuyor. Microsoft Office ve OneDrive uygulamalarının ön yüklü olarak bulunduğu tabletle birlikte kullanıcılara 100 GB OneDrive alanından iki yıl boyunca ücretsiz faydalanma imkanı sunuluyor.

9.7 inç Samsung Galaxy Tab A’nın S-Pen barındıran bir versiyonu da piyasaya sürülecek. Mayısın ilk günüyle birlikte ABD’de satışa sunulacak olan tabletin 8 inç versiyonu için 229.99, 9.7 inç versiyonu içinse 299.99 dolar ödemek gerekecek. 17 Mayısta piyasaya sürülecek S-Pen’li versiyonun fiyat etiketinde ise 349.99 dolar yazacak. Samsung Galaxy Tab A titanyum, mavi ve beyaz renk seçenekleriyle potansiyel sahiplerinin karşısına çıkacak.

İLGİLİ HABERLER