Teknoloji

Samsung Galaxy Tab A Plus 8 inç ekran ve S Pen desteğiyle geliyor

samsung galaxy tab a plus (2019)

Google için tabletler artık eskisi kadar önemli değil. Ancak diğer Android cihaz üreticileri, hâlâ yeni tabletler geliştirmeyi sürdürüyor. Samsung da söz konusu grubun üyeleri arasında bulunuyor. Kısa süre önce sessiz sedasız Galaxy Tab S5e’yi çıkaran şirket, portföyüne yine aynı sessizlikte yeni bir tablet daha ekledi. Samsung Galaxy Tab A Plus (2019) adını taşıyan yeni tablet ortalama seviyede bileşenler, 8 inç Full HD ekran ve S Pen desteğiyle geliyor.

Künyesindeki tam adı “S Pen’li Galaxy Tab A 8.0 inç (2019)” olan Galaxy Tab A Plus, sekiz çekirdekli Exynos 7904 işlemciye sahip. Bu işlemciye 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı eşlik ediyor. Akıllı telefonun arkasında 8 megapiksel, önünde ise 5 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Tablete ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4200 mAH kapasiteli pili veriyor.

Samsung Galaxy Tab A Plus (2019) ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar?

Galaxy Tab A Plus’ın 8 inç büyüklüğündeki ekranı, 1920 x 1200 piksel çözünürlük sunuyor. Tabletin en dikkat çekici özelliği olarak ise S Pen desteği göze çarpıyor. S Pen desteği sayesinde Galaxy Tab A Plus sadece içerik tüketimine yönelik bir cihaz olmaktan çıkıyor ve not almak veya çizim yapmak için de kullanılabiliyor. Tablette hangi Android versiyonunun yüklü olduğu ise henüz bilinmiyor.

Samsung Galaxy Tab A Plus (2019) için henüz bir çıkış tarihi ve fiyat açıklanmış değil. Yeni tabletin Güney Koreli şirketin Apple Pencil destekli iPad mini‘ye yanıtı olduğunu söylemek çok yanlış bir önerme olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER