Teknoloji

Samsung Galaxy Tab A 10.5 tüm aile bireylerine hitap ediyor

samsung galaxy tab a 10.5

samsung galaxy tab a 10.5

Samsung 2018 model amiral gemisi tableti Galaxy Tab S4‘ün tanıtımını gerçekleştirdi. 649 dolar gibi yüksek bir yurt dışı satış fiyatına sahip olan bu Android tablet ile birlikte, daha makul fiyatlı bir seçenek, Galaxy Tab A 10.5’in de duyurusu gerçekleştirildi.

Samsung’un 2018 model Galaxy Tab A tablet, birçok tasarım unsurunu Tab S4’ten ödünç alıyor. Ancak söz konusu özellikler ve işlemci gücü olduğunda biraz daha geride kalıyor.

Tab S4 gibi, bu daha ucuz seçenekte de 10.5 inç ekran bulunuyor. Aynı zamanda 7300 mAh kapasiteli pil, dört Dolby Atmos destekli hoparlör de ortak noktalar arasında bulunuyor. Ancak bu iki tablet diğer unsurlar açısından farklılık gösteriyor.

Samsung Galaxy Tab A 10.5 ve Galaxy Tab S4 farklılıkları neler?

Öncelikle Tab A’nın 10.5 inç ekranı sadece 1080p LCD panelden ibaret, Tab S4’teki 2560 x 1600 piksel AMOLED ekran burada yok. 4 GB yerine 3 GB RAM bulunurken, Tab S4’te gördüğümüz 64 GB ve 256 GB depolama alanı seçenekleri yerine sadece 32 GB dahili hafıza yer alıyor.

Tab S4’te yer alan sekiz çekirdekli Snapdragon 835 işlemcinin yerine, Tab A’nın kalbinde orta segment, daha az güçlü Snapdragon 450 işlemci bulunuyor.

Eksik olan nokta sadece işlemci gücüyle sınırlı değil. Galaxy Tab S4’te S Pen ve DeX desteği bulunurken daha ucuz Tab A’da bu genişleme alanları bulunmuyor. Ayrıca Tab A hızlı şarj desteğini de barındırmıyor.

Tab S4’ün arkasında 13 megapiksel kamera, önünde de 8 megapiksel kamera yer alırken, Tab A’nın arkasında 8, önündeyse 5 megapiksel çözünürlüklü kameraları görüyoruz.

Her ne kadar Tab A, daha pahalı olan eşinin ilgi çekici unsurlarını barındırmasa da, Samsung bunu daha geniş bir kullanıcı kitlesine pazarlayacak. Özellikle çok yüksek performansa veya üretkenlik işlevlerine ihtiyacı olmayan, esas amacı multimedya tüketimi olanlar için bu tablet ideal görünüyor.

Samsung da Galaxy Tab A 10.5’in tüm aile bireyleri için uygun bir tablet olduğunu söylüyor. Yetişkinler için güçlü bir çalışma arkadaşı olabilecek bu tablet çocuklar için de iyi bir eğlence cihazına dönüşecek. Bu arada çocuklar demişken, Tab A ebeveynlere çocuklarının izledikleri içerikleri ve kullanım sürelerini kontrol etme fırsatı veren Kids Mode’u da sunuyor.

Galaxy Tab A 10.5’in fiyatı ve çıkış tarihi ise henüz açıklanmadı. Ancak Tab S4’e göre daha ucuz olacağı bir gerçek. Tab S4 9 Ağustos’ta ön siparişe çıktığında, belki Galaxy Tab A 10.5 ile ilgili daha fazla bilgi de gün yüzüne kavuşabilir.

İLGİLİ HABERLER