Teknoloji

Samsung Galaxy Tab 7.7’yi devam eden yasal süreç nedeniyle IFA 2011’deki standdan kaldırdı

Samsung, IFA 2011 kapsamında duyurduğu yeni Honeycomb tableti Galaxy Tab 7.7‘yi fuarda sergilediği standdan kaldırdı. Bu hareketin nedeni olarak Güney Koreli şirket ile Apple arasında sürmekte olan yasal savaş gösteriliyor. Samsung Avrupa adına konuşan Brendon Gore adlı bir yetkili mahkemeden resmi bir açıklama almadıkları için daha fazla yorumda bulunamayacağını belirtti.

Yine de Gore, söz konusu kaldırma kararının gönüllü olarak alındığını, mahkemenin herhangi bir baskısının söz konusu olmadığını dile getirdi. Samsung’un IFA 2011 standında daha önce Galaxy Tab 7.7’lerin bulunduğu alan ise Samsung’un bu fuarda tanıttığı diğer ürünler olan Galaxy Note ve Wave 3 yerleştirildi. Bu arada Samsung Galaxy Tab 7.7 posterlerinin bulunduğu alanlarda farklı amaçlar için kullanılıyor.

Apple geçtiğimiz ayın başlarında Samsung Galaxy Tab 10.1’in Avrupa’da satışının yasaklanmasına yönelik bir karar aldırmıştı. Almanya’da bir mahkemede alınan karar ilk önce Hollanda hariç tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olacaktı, ancak daha sonra bu kararın sadece Almanya’da uygulanması hükmüne varıldı. Yani anlayacağınız, IFA tüketici elektroniği fuarına ev sahipliği yapan Almanya’da Samsung Galaxy Tab 10.1’in satışı ve promosyonu yasaklanmış durumda.

Galaxy Tab 10.1 ile ilgili böyle bir yasal belirsizlik söz konusuyken Samsung yeni tanıttığı Galaxy Tab 7.7 için ihtiyatlı davranmayı seçmiş olmalı. Konuyla ilgili ayrıntıları görmek için yasal dokümanları veya resmi açıklamaları beklemek gerekiyor.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER