Teknoloji

Samsung Galaxy Tab 4.0’ın güncellenmiş versiyonu 64-bit işlemcili ve LTE destekli olacak

samsung oled

samsung-logo-150313

Samsung, Galaxy Tab 4 serisi Android tabletlerini 64-bit yongalarla güncellemeye hazırlanıyor.

GSMArena sitesi tarafından verilen habere göre, 64-bit Snapdragon 410 yongaseti Galaxy Tab 4 10.1 ve Tab 4 8.0 tabletlerini güçlendirecek. Bu arada geçen hafta test amaçlı olarak Hindistan’a sevkedildiği ortaya çıkan Tab 4 7.0’ın yeni versiyonunun da sekiz çekirdekli Cortex-A53 yongaset barındırdığı, bu yongasetin üstünde de Armada Mobile PXA1908 etiketinin bulunduğu söyleniyor. Söz konusu yongaset Galaxy Xcover 3’te de yer alıyordu.

PXA1908, sadece Wi-Fi özellikli Galaxy Tab 4 7.0 tabletinde bulunan PXA1088 yongasetinin takipçisi niteliğini taşıyor. Yeni yongaset TD-LTE, FDD-LTE, 3G, TD-SCDMA ve GSM gibi kablosuz bağlantıları destekliyor. Bu da işlemcinin Çin’deki mobil operatörlerin şebekelerinde de düzgün çalışabildiğini gösteriyor.

Teknik özelliklerin yanı sıra, söz konusu haberde Tab 4 7.0’ın SM-T239 model numarasını taşıyacağı ve Samsung Galaxy Tab 4 Lite 7.0 LTE adıyla piyasaya çıkacağı da iddia ediliyor. Yani, bu modeli bir Galaxy Tab 5 modeli olarak düşünmemek gerekiyor. Ayrıca yakında çıkması beklenen tabletin Android 4.4 KitKat ile yüklü olarak geleceği de tahminler arasında bulunuyor.

Samsung’un güncellenmiş Galaxy Tab 4 tabletlerinin ne zaman çıkacağı bilinmiyor. Belki gelecek ayın başındaki Mobil Dünya Kongresi’nde resmi duyurunun yapıldığını görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER