Manşetler

Samsung Galaxy Tab 2 için Tegra 2’yi mi seçecek, Google Tegra’yı Honeycomb referansı mı yapacak?

Eğer çeşitli analistlerin söylediklerine inanacak olursak, NVIDIA’nın tüm kandırmaca ve kavgalarının sonuç vermeye başladığını düşünebiliriz. Şirketin çift çekirdekli Tegra 2 yongaseti tablet pazarının yıldızı olma yolunda ilerliyor.

LG Star’da yer almasıyla birlikte akıllı telefon işlemcilerinde çıtayı yükselten Tegra 2, Citigroup’tan Glen Yeung’un söylediklerine göre, Samsung’un tabletlerine de girmek üzere. Samsung hem tablet hem de akıllı telefonlarında kullanmak üzere 2011’in ilk yarısı için hatırı sayılır miktarda NVIDIA Tegra 2 yongaseti siparişi vermiş. BMO Capital Markets analisti Ambrish Srivastava ise gelecek nesil Galaxy Tab’in Tegra 2’li tabletlerden biri olacağını söylüyor.

Aslında Samsung’un kendi çift çekirdekli işlemcisini üretmeyi planladığına dair haberler çıkmıştı. Ne oldu da şirket Tegra 2’yi kucaklama yoluna gitti? Bunun arkasında birçok sebep olabilir, ancak Glen Yeung’un söylediği biraz mantıklı geliyor. Google Tegra’yı Android’in gelecek sürümü Honeycomb için referans tasarım kabul etti. Bu, Tegra 2’nin tablet krallığına giden basamakları hızlı şekilde çıkması için itici gücü sağlayacak gibi görünüyor.

İlgili – Barron’s
İlgili – Forbes

İLGİLİ HABERLER