Teknoloji

Samsung Galaxy Tab 10.1’in Avustralya’daki satışına yönelik ihtiyati tedbir bir hafta uzatıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-tab-10-1-inceleme-00022

Samsung Galaxy Tab 10.1’in Avustralya’da satışıyla ilgili olarak ilginç gelişmeler yaşanıyor. Apple bu ülkedeki yerel mahkemeye başvurmuş ve ekim ayında Samsung’un Android tabletinin bu ülkede satışına yönelik ihtiyati tedbir kararı aldırmıştı. Samsung bu kararı Avustralya Yüksek Mahkemesinde temyize götürmüştü ve hafta başında ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına yönelik karar çıkmıştı. Buna göre Samsung Galaxy Tab 10.1’in ihtiyati tedbiri bugün yerel saatle öğleden sonra 4’te bitecekti.

Ne var ki, mahkeme ihtiyati tedbir kararını bir hafta daha uzatma kararı aldı. Sebep ise Apple’ın yüksek mahkemenin kararına yönelik itirazını görüşüp değerlendirmek. Bu durumda ihtiyati tedbir kararı 9 Aralık Cuma günü bitecek, tabii yine aksi bir karar çıkmazsa. Bu durumda Avustralya’daki Galaxy Tab 10.1 müşterileri beklemek zorunda kalacak.

Söz konusu uzatma kararı Apple’ın yeni bir hukuki zafer elde edeceği anlamına gelmiyor. Mahkeme Apple’ın itirazını görüşmek ve sağlıklı bir karar vermek için yeterli zamanı yaratmak adına böyle bir karar verdi. Talep görüşüldükten sonra Yüksek Mahkeme Apple’ın itirazını haklı bulup ihtiyati tedbir durumunu devam ettirebilir ya da başvuruyu reddedebilir.

Samsung ve Apple arasında sürmekte olan patent ihlâli ve tasarım kopyalama suçlamaları dünya çapında farklı ülkelerde mahkemeye taşınmış durumda. Avustralya bunlardan sadece bir tanesi. Avustralya’daki davanın son duruşmasının gelecek yıl yapılmasına karar verildi.

İlgili – Reuters
İlgili – Sydney Morning Herald

http://www.smh.com.au/digital-life/tablets/samsung-galaxy-tab-ban-extended-by-high-court-20111202-1oac8.html

İLGİLİ HABERLER