Eğlence

Samsung Galaxy Tab 10.1 ve Galaxy S II’ye canlı TV desteği

Samsung’un Galaxy serisi Android cihazlarında DLNA desteği önceden beri bulunuyor. Bu sayede telefondaki içerikler çevredeki DLNA destekli cihazlara kablosuz bağlantı üzerinden aktarılıp canlı bir şekilde izlenebiliyor. Samsung Avrupa’nın Pocket-lint’e verdiği bilgiye göre yakında piyasaya çıkacak Galaxy Tab 10.1 tablet ve Galaxy S II akıllı telefonda işler bir adım daha öteye taşınacak ve canlı TV desteği eklenecek.

Galaxy Tab 10.1 tablet veya Galaxy S II akıllı telefon sahibi olup aynı zamanda Samsung’un yeni D7000 veya D8000 HDTV’lerinden birini barındıran kişiler canlı TV yayınını tablet veya telefona akıtıp bu mobil cihazlardan izleyebilecekler. Sistemin kullanımı HDTV’lerin ikinci entegre alıcısı tarafından gerçekleştiriliyor. Kanalların içeriği WiFi ağı üzerinden Android cihazlarına iletiliyor. Tablet / telefon ile HDTV’lerin aynı WiFi ağı içinde olmadığı durumlarda, 3G bağlantısı üzerinden benzer bir işlevin gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği henüz bilinmiyor.

Samsung’un sunacağı bu işlev Galaxy Tab 10.1 veya Galaxy S II’yi satın almak için yeni bir sebep sunmuş oluyor. Bu işlevin Galaxy Tab veya Galaxy S modellerinde de çalışabileceğine dair bir bilgi verilmiş değil.

İlgili – Pocket-lint

[Görsel – Slashgear]

İLGİLİ HABERLER