Teknoloji

Samsung Galaxy Tab 10.1 Avustralya’da nihayet resmen satışa sunuldu

samsung-galaxy-tab-10-1-inceleme-00021

Samsung ile Apple arasında Avustralya’da görülen Samsung Galaxy Tab 10.1 ihtiyati tedbir davasında kazanan Samsung oldu. Hatırlarsanız Apple, Samsung Galaxy Tab 10.1’in, kendi ürünlerini taklit ettiği gerekçesiyle Avustralya’daki satışının yasaklanmasını talep etmiş ve bu amaçla geçici ihtiyati tedbir kararı alınması için bu ülkede mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme Apple’ın talebini haklı bulmuş ve ekim ayı ortasında Galaxy Tab 10.1’in satışını geçici olarak yasaklamıştı.

Samsung bu kararı temyize götürmüştü. Üst mahkeme ay başında görülen duruşmada Samsung’un talebini haklı bulmuş ve Galaxy Tab 10.1’in üstündeki satış yasağının kaldırılmasına hüküm getirmişti. Ancak Apple’a temyiz yolu da açık bırakılmış, bu nedenle Galaxy Tab 10.1 üzerindeki ihtiyati tedbir bir hafta daha uzatmıştı. Geçen bir haftalık sürede Apple’ın yaptığı itirazı kabul etmeyen mahkeme Galaxy Tab 10.1’in ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına karar verdi. Böylelikle Avustralya’dakiler Samsung Galaxy Tab 10.1’e resmi olarak kavuşmuş oldu.

Samsung Galaxy Tab 10.1 yasağın kaldırılmasıyla birlikte Avustralya’da 579 Avustralya doları karşılığında satışa sunuldu. Tabletin 3G modeli de 729 Avustralya doları karşılığında satılıyor.

İlgili – Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER