Teknoloji

Samsung Galaxy Surfboard ile sörfçüler internete bağlanacak

samsung galaxy surfboard
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Neredeyse tüm teknoloji şirketleri, akıllı telefonların arkasından gelecek ve kitleleri peşinden sürükleyecek cihazı bulmaya çalışıyor. Kimileri bu amaç doğrultusunda akıllı saatleri ön plana çıkarırken, kimileri de sanal gerçeklik ekseninde çeşitli deneyler yürütüyor. Samsung ise bu konudaki en sıra dışı girişimlerden birine imza atıyor.

İnternete bağlanabilen bir sörf tahtası konsepti geliştiren Samsung, Brezilya ofisi aracılığıyla bu konsept için bir tanıtım filmi de hazırladı. Brezilyalı sörfçü Gabriel Medina’nın boy gösterdiği video, Samsung Galaxy Surfboard adını taşıyan konsepti gözler önüne seriyor.

Galaxy Surfboard, tasarımı itibarıyla diğer sörf tahtalarından pek farklı gözükmüyor. Ancak LED ekranın varlığı, bu görüntüyü değiştiriyor. LED ekrana ihtiyaç duyduğu gücü, tahtanın içine yerleştirilen Samsung Galaxy S7 telefon sağlıyor. Medina, LED ekran üzerinden kendisine Twitter aracılığıyla gönderilen destek mesajlarını görüntülüyor. Ancak internete bağlantılı sörf tahtası konsepti, daha faydalı başka bilgiler sunmayı da vadediyor.

samsung galaxy surfboardSörf tahtası, rüzgar yönü ve kuvveti, dalga yüksekliği gibi faydalı bilgileri sörfçülerin karşısına çıkaracak. Eğitmenler ise sörfçülere tekniklerini geliştirmeleri konusundaki önerilerini Samsung Galaxy Surfboard yardımıyla aktarabilecek. Henüz konsept aşamasındaki akıllı sörf tahtasının gerçekten satılan bir ürüne dönüşmesi ise zaman alacak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER