Teknoloji

FCC belgeleri Samsung Galaxy Sport’la ilgili ipuçları veriyor

samsung galaxy sport

Samsung‘un 20 Şubat’ta düzenleyeceği Unpacked etkinliğinin yıldızı Galaxy S10 serisi ve katlanabilir ekranlı akıllı telefon olacak gibi görünüyor. Ancak ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) sunulan belgeler, Güney Koreli şirketin heybesinde başka ürünlerin de olduğunu gösteriyor. “@OnLeaks” rumuzlu ünlü duyumcu Steve Hemmerstoffer, Samsung Galaxy Sport adıyla anılan akıllı saatin FCC belgelerinden hareketle hazırlanan taslaklarını paylaştı.

FCC’ye sunulan belgelerde cihazın sadece arkasını gösteren çizimler ve boyutlar hakkında somut fikirler veren şemalar yer alıyor. Belgelerde SM-R500 ve SM-R500X kod numarasını taşıyan iki cihaz görülüyor. Bunlardan birinin akıllı saatin LTE versiyonu olması muhtemel görünüyor.

Sızan saatin Galaxy Watch’un takipçisi olması beklenen Galaxy Sport olma ihtimali oldukça kuvvetli. FCC belgeleri, saatin arkasında çok sayıda sensörün olduğunu gösteriyor. Bu sensörlerden birinin kalp atış hızı sensörü olduğu belirtiliyor. Akıllı saat için “Pulse” kod adının kullanılması, saatin çok sayıda sağlık takibi özelliği olacağını gösteriyor.

Hazırlanan taslaklar, Samsung’un akıllı saat tasarımının imzalarından biri olan dönen çerçeveden vazgeçtiğini gösteriyor. Güney Koreli şirketin Tizen OS  platformunda gezinmek için döndürme tabanlı unsurları kullanmayı sürdürebileceği belirtiliyor. Buna rağmen, Samsung’un Tizen’de de bazı değişiklikler yapabileceği ifade ediliyor.

Samsung Galaxy Sport ile birlikte bir kablosuz şarj aletini de tanıtacağı söyleniyor. Belgelerde “Pulse için TX PAD” adıyla görülen aletin telefonları şarj etmek için de kullanılması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER