Teknoloji

Samsung’un yeni akıllı saati için bir işaret daha geldi

samsung galaxy sport

Samsung‘un Galaxy S10 ile birlikte yeni bir akıllı saati tanıtma ihtimali de oldukça yüksek görünüyor. İnternete sızan belgeler de bu ihtimali daha da kuvvetlendiriyor. Pulse kod adıyla anılan akıllı saatin Samsung Galaxy Sport adıyla resmiyet kazanacağı söyleniyor. Akıllı saat son olarak Tayvan’da çıkışı için gerekli sertifikayı aldı.

Akıllı saat daha önce ABD ve Güney Kore’de yetkili kurumların onayından geçmişti. Galaxy Sport, en son durağı Tayvan’da da ülkenin telekomünikasyon sertifika kurulu NCC’nin karşısına çıktı. Akıllı saatin Galaxy Watch Active adını taşıması da ihtimaller arasında yer alsa da, Galaxy Sport ismi daha fazla kaynak tarafından daha yüksek sesle dillendirilmişti.

Galaxy Sport’un ne gibi özelliklere sahip olacağı bilinmiyor. Ancak daha önceki sızıntılarda saatin selefi Galaxy Watch ile benzer özelikler taşıyacağı görülmüştü. Bu da yeni saatin de Tizen işletim sistemiyle çalışacağını ve GPS, NFC gibi bağlantı özelliklerine sahip olacağını işaret ediyor.

Saatin siyah, gümüş, altın ve yeşil renk seçeneklerine sahip olması bekleniyor. Uygulamalar ve müzik için 4 GB depolama alanı da saatin özellikleri arasında sayılıyor. Galaxy Watch’taki Bixby desteğinin de Galaxy Sport’ta daha gelişmiş biçimde kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor.

Samsung 20 Şubat’ta ABD’nin San Francisco şehrinde bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte Galaxy S10 ile birlikte Samsung Galaxy Sport’un da tanıtılması muhtemel görünüyor. Ancak bu beklentinin gerçeğe dönüşmemesi durumunda Samsung Galaxy Sport için gözler Barselona’da gerçekleşecek 2019 Mobil Dünya Kongresi’ne (MWC 2019) çevrilecek.

İLGİLİ HABERLER