Teknoloji

Samsung Galaxy S9 ile birlikte yeni bir kablosuz şarj cihazı çıkarabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s9Samsung’un disk görünümündeki mevcut kablosuz şarj cihazı, Qi kablosuz şarj standardını destekleyen cihazlar arasındaki en kullanışlı seçenekler arasında yer alıyor. Bu cihaz iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ı şarj etmek için de kullanılabiliyor. Samsung Galaxy S9 ile birlikte hem hızı hem de şıklığıyla dikkat çeken kablosuz şarj cihazının yanına yeni bir seçenek ekleyecek gibi görünüyor.

İlk bakışta Samsung’un mevcut kablosuz şarj cihazında geliştirecek pek fazla yön görünmüyor. 10W gücündeki şarj ünitesi, yeterli enerjiyi sağlama konusunda sıkıntı yaşamıyor. Buna rağmen, Samsung’un yeni amiral gemisiyle birlikte kablosuz şarj cihazını da yenileme düşüncesine şaşırmamak gerekiyor.

Samsung’un DeX adını taşıyan çalışma istasyonunu da Galaxy S9 ile birlikte yenileyeceğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Güney Koreli şirket için amiral gemileriyle birlikte yeni aksesuarları tanıtmak, olağan bir durum niteliğini taşıyor.

Apple AirPower adını taşıyan kablosuz şarj ünitesini geçtiğimiz eylül ayında tanıtsa da, henüz piyasaya sürmüş değil. AirPower ile iPhone, Apple Watch ve AirPods’u aynı anda şarj etmek mümkün olacak. Dolayısıyla Samsung’un yeni kablosuz şarj ünitesiyle AirPower’a yanıt vermeyi amaçladığı söylenebilir.

Samsung Galaxy S9 MWC 2018’de tanıtılacak

Samsung Galaxy S9, büyük ihtimalle 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) tanıtılacak. Bir dönem telefonun ocak ayında gerçekleştirilecek CES 2018’te tanıtılacağı söylense de, Samsung cephesinden gelen haberler beklentinin yeniden MWC 2018’e kaymasını sağladı.

İLGİLİ HABERLER