Teknoloji

Samsung Galaxy S9 için yeni depolama alanı seçenekleri sunmaya hazırlanıyor

samsung galaxy s9Hâli hazırda Samsung Galaxy S9 satın almak isteyenlerin önünde 64 GB dışında pek bir seçenek bulunmuyor. Akıllı telefon duyurulduğunda 128 GB depolama alanı da seçenekler arasında olsa da, pek çok ülkede telefonun sadece 64 GB versiyonu satılıyor. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor.

ABD merkezli telekom operatörü Verizon’ın Open Development sitesinde operatörün desteklediği tüm cihazları görmek mümkün oluyor. Sitede desteklenen cihazlar arasında Galaxy S9’un 128 ve 256 GB depolama alanlı versiyonları da bulunuyor.

Şirketlerin akıllı telefonlarını çıkışlarından bir süre sonra farklı versiyonlarla desteklemesi şaşırtıcı veya daha önce örneği görülmemiş bir durum değil. Ancak S9 ve S9+ özelinde dahili depolama alanı endişe edilecek noktalar arasında yer almıyor.

Hem Samsung Galaxy S9 hem de Galaxy S9+’ta depolama alanın üzerine microSD kart ile 400 GB daha eklenebiliyor. Kısacası uygun bir microSD kart bulan S9 kullanıcıları için depolama alanı pek de büyük bir sorun teşkil etmiyor. Yine de, Samsung’un bu yönde bir hamle yapması telefonların standart değerlerine önem verenler için çekici bir adım olabilir.

İLGİLİ HABERLER