Teknoloji

Samsung Galaxy S9 tanıtımını CES 2018 sonrasına bırakabilir

samsung galaxy s9Samsung Galaxy S9 ve S9+ ile ilgili dedikodular son 1 aylık dönemde iyiden iyiye artmış durumda. Bu dedikodular arasında en çok dikkat çeken ise telefonun tanıtım tarihiyle ilgiliydi. Çeşitli kaynaklar, Güney Koreli şirketin yeni akıllı telefonlarını ilk kez ocak ayında Las Vegas’ta gerçekleştirilecek CES 2018’de gözler önüne çıkarabileceği belirtilmişti.

Galaxy S serisi telefonlarını genellikle şubat veya mart aylarında tanıtan Samsung’un takvimi öne çekerek S9’u hem iPhone X’a hem de Barselona’da düzenlenecek 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacak Android telefonlara karşı avantajlı hâle getirmeyi istediği söylenmişti. Ancak Samsung cephesinden gelen bir açıklama, bu söylentilerin gerçek olma ihtimalini aşağıya çekiyor.

The Korea Herald’a konuşan bir Samsung yöneticisi, Galaxy S9’un CES 2018’de görünmesinin “muhtemel olmadığını” söyledi. Kelime seçiminin alışılmadık türden olması, Samsung’un bu konudaki kesin kararını henüz vermediğini düşündürüyor. CES 2018’e neredeyse 1 ay kaldığı düşünülünce Samsung’un kararını kesinleştirmemesi de garip görünüyor.

Galaxy S9’un CES 2018’de gözler önüne çıkacağı, ancak telefonun piyasaya çıkışının mart ayını bulabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyordu. S9 ve S9+’ın tasarım bakımından S8 ve S8+’tan çok farklı olmayacağı söylense de, Samsung’un gerçekleştirebileceği bazı değişikliklere dair iddialar etrafta dolaşıyordu. Parmak izi tarayıcısının yerinin değiştirilmesi ve çift lensli bir arka kamera kurulumuna geçiş yapılması söz konusu iddialar arasında dikkat çekiyordu. Güney Koreli şirketin yeni geliştirdiği 512 GB eUFS dahili depolama çözümünü Galaxy S9’da kullanabileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy S9 Snapdragon 845 ve Exynos 9810 işlemciyle gelecek

Samsung Galaxy S9, ABD’de Qualcomm Snapdragon 845 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Diğer ülkelerde ise Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 9810 işlemci Galaxy S9’un kalbinde yer alacak. Akıllı telefonun diğer bileşenleri hakkında kesin ifadeler kullanabilmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER