Teknoloji

Samsung Galaxy S9’da gelişmiş süper ağır çekim video modu olabilir

samsung galaxy s9Samsung Galaxy S9’un “süper ağır çekim” video kayıt özelliğine sahip olacağı söyleniyordu. Ancak şimdiye kadar bu özelliğin neye benzeyeceği konusunda hiçbir şey net değildi.

SamMobile sitesine konuşan kaynaklar, bu özelliğin nasıl çalışacağını detaylandırdı. Görünüşe göre, tam da adına yakışır şekilde işleyecek.

Açıkçası, Samsung Galaxy S9 ile ağır çekim video kaydetmenin iki temel yolu olacak. Bunlardan bir tanesi doğru moddayken çekim tuşuna basmak, böylelikle ağır çekim anında başlayacak. Daha ilginç olan diğer yöntemde ise kayıt tuşuna tıklatılacak, ancak kamera ağır çekime ancak sahnede bir hareket görünce başlayacak.

Bu şekilde ağır çekimde yapılacak planın önceden belirlenmesi ve hareket anının başlangıcının kaçırılmaması sağlanmış olacak. Ayrıca bu sayede videonun başında gereksiz yere ek çekim yapılması da önlenecek.

Başlangıçta normal video çekmenize izin verecek, ancak tek bir butona tıklatarak belirli noktalarda ağır çekim yapmanıza olanak sağlayacak bir mod da bulunacak. Her bir videoda en fazla 20 adet ağır çekim anı yakalanabilecek.

SamMobile, en son modun Sony Xperia XZ Premium’da bulunan moda benzediğini söylüyor. Ne var ki, hâlâ cevaplanmamış bazı sorular bulunuyor. Örneğin, çekilecek videonun çözünürlüğü ve çekim hızı bunların arasın yer alıyor.

Samsung Galaxy S9’da kameraya odaklanacak

Samsung, 25 Şubat’ta gerçekleştireceği Samsung Galaxy S9 lansmanında kameraya ayrı bir önem veriyor. Bunu da davetiyede yer verdiği “Kamera. Yeniden Canlanıyor” sloganıyla gösteriyor. Dedikodular da değişken diyafram açıklığı ve Samsung Galaxy S9 Plus’ta çift arka kameranın bulunması gibi nitelikleri işaret ediyor. Süper ağır çekim de, kameranın öne çıkan özelliklerinden bir tanesi olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER