Teknoloji

Samsung Galaxy S9’da stereo hoparlörler ve 3D emojiler bulunacak

samsung galaxy s9 ve galaxy s9+Samsung’un Galaxy S9 ve S9+ cihazları, üç boyutlu emoji ve stereo hoparlörler içeren ilk Samsung akıllı telefonları olacak. Güney Koreli haber organı ETNews tarafından verilen habere göre, Samsung’un 3D emojileri Apple’ın iPhone X’da yer verdiği Animoji’nin daha gelişmiş versiyonu olacak. Ancak aynı mantıkla çalışacak, üç boyutlu karakter kullanıcının yüz hareketlerini izleyecek ve onları taklit edecek. Arkadaşlarla paylaşılabilecek 3D emojiler arasında hayvan karakterleri de bulunacak.

Samsung’un bu tür bir özelliği çıkaracak olması gayet mantıklı görünüyor. Zaten şirket, bu yılın başlarında yeni Exynos yongasını tanıtırken, bu işlemcinin gerçekçi yüz tarama filtrelerini işleyebildiğini ve cihazların kilidini yüz tanımayla açmak için daha yüksek güvenlik sunduğunu söylemişti.

3D emoji özelliğinin yanı sıra, Galaxy S9’un stereo hoparlörlere de sahip olacağı söyleniyor. ETNews, hoparlörlerin telefonun üstüne ve altına yerleştirileceğini söylüyor. Daha önce SamMobile sitesinde çıkan bir haberde, Galaxy S9 ve S9+’ın hoparlörlerinin, Samsung’un sahibi olduğu ses şirketi AKG tarafından ince ayarı yapılmış Dolby Surround ses özelliği barındıracağı iddia edilmişti.

Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9+, 25 Şubat’ta Barselona’da, Mobil Dünya Kongresi’nden hemen önce tanıtılacak. Daha önce gerçekleşen sızıntılar ve bizzat Samsung tarafından verilen ipuçları; yenilenen telefonların yeniden tasarlanmış ve kameranın altına yerleştirilmiş parmak izi okuyucu, kamera iyileştirmeleri, yeni bir Samsung DeX Pad aksesuarı ve yine kulaklık jakı ile birlikte geleceğini gösteriyor.

ETNews, Galaxy S9’un Güney Kore’de 925 bin ile 1 milyon won arasında, yani 3235 ile 3497 TL satılacağını tahmin ediyor. Tabii ki, Türkiye fiyatları bundan çok daha yüksek seviyede olacaktır. Ancak karşılaştırma yapıldığında, yurt dışında S9 ve S9+’ın geçen yılın telefonlarına yaklaşık 500 TL kadar daha pahalı fiyattan satılacağı tahmin ediliyor. Bu durumda Galaxy S9’ın başlangıç fiyatının 4500 TL’nin üstünde olmasını bekleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER