Teknoloji

Zayıf Galaxy S9 satışları Samsung’un gelirlerini yüzde 4 oranında düşürdü

samsung galaxy s10

samsung galaxy s9Samsung 2018’in ikinci çeyreğine ait finansal sonuç öngörüsünü bir süre önce kamuoyuyla paylaşmıştı. Güney Koreli şirket, sonunda resmi rakamlarını da açıkladı. Samsung Galaxy S9 satışlarının zayıflığı nedeniyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 4’lük bir gelir kaybı yaşadı ve çeyreği 52.28 milyar dolar gelirle kapattı. Gelirdeki düşüşe rağmen, şirketin operasyon kârı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 oranında arttı.

Samsung’un operasyon kârındaki artışın kalbinde şirketin yarı iletken satışlarının güçlü performansı bulunuyor. Yarı iletken satışları şirketin yüzünü güldürmeye devam ederken, toplam gelirdeki düşüşte Galaxy S9’un zayıf performansının yanında başka faktörler de bulunuyor. Esnek OLED ekranlara olan ilginin azalması ve düşük LCD panel fiyatları da Samsung’un gelirlerini aşağıya çeken nedenler arasında yer alıyor. Ancak ekran gelirlerindeki düşüş, mobil cihaz biriminin performans düşüklüğünün yanında küçük görünüyor.

2018’in ikinci çeyreğinde Samsung’un mobil biriminin toplam geliri 21.44 milyar dolar, kârı ise 2.38 milyar dolar oldu. Söz konusu rakamlar geçtiğimiz yıl 26.81 milyar dolar ve 3.62 milyar dolar seviyesindeydi. Artan pazarlama maliyetleri, Galaxy S9 ve S9+ satışlarının düşük bir seyir izlemesi ve pazarda artan rekabet, Güney Koreli şirketin mobil birimini etkileyen faktörlerin başını çekiyor. Ancak şirket yılın ikinci yarısında bu tablonun değişmesini öngörüyor.

Samsung Galaxy S9 ve S9+ satışlarının düşüklüğünü Galaxy Note 9 ile telafi etmeyi amaçlıyor. Galaxy Note 9’u alışılagelmiş takvimden daha erken piyasaya sürmeye hazırlanan şirket, orta segment modellerinde de daha ileri teknolojilere yer vereceğini doğruladı. Samsung gelecekte yeni tasarımları deneyeceğini de açıklayarak katlanabilir telefon çıkarma hazırlığında olduğunu da onaylamış oldu.

İLGİLİ HABERLER