Manşetler

Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9+ Türkiye’de ne kadara satılabilir?

samsung galaxy s9
Samsung Galaxy S8+

Samsung Galaxy S9’un tanıtılmasına haftalar kala, 2018 model amiral gemisi Samsung telefonlarının ne kadara satılacağı da daha fazla merak edilmeye başlandı. TechRadar sitesi, yayın yaptığı İngiltere’de, sektördeki çevrelerden edindiği izlenimlerini paylaştı.

Sitenin haberine göre, Galaxy S8 geçen yıl 689 pound fiyat etiketiyle sunuldu. Bu yıl, Galaxy S9’un ise 100 pound daha yüksek fiyattan satışa çıkacağı iddia ediliyor. Bu durumda S9’un fiyatı 789 pound olacaktır.

ABD’de de benzer şekilde fiyat artışının olması durumunda, Galaxy S9’un bu ülkedeki fiyatının da 850 dolar olacağı belirtiliyor.

Bir kaynak, geçen yıl S8, Note 8, iPhone X gibi cihazların fiyatlarında görülen artışla birlikte, bu telefonlara daha yüksek fiyatları ödemeye razı olan bir tüketici topluluğunun var olduğunun görüldüğüne dikkat çekti. Diğer bir deyişle, tüketicilerden gelen talep neticesinde fiyatlar daha yüksek noktaya çıkıyor.

Samsung Galaxy S9 ve S9+’ın Türkiye fiyatları ne olur?

Samsung Galaxy S8 ve S8+’ın geçen yıl lansmanı yapıldığında, bu telefonların Türkiye’de sırasıyla, 4399 TL ve 4999 TL’lik fiyat etiketleriyle satışa sunulacağı belirtilmişti. Ancak Samsung, nisan ayının ikinci yarısında bu telefonları Türkiye’de satmaya başladığında fiyatlarda indirime gitmiş ve onları 3999 TL ve 4499 TL’den satışa çıkarmıştı.

100 pound fiyat artışının Türkiye’deki fiyatlara yansımasının 500 ila 750 TL arasında olmasını bekleyebiliriz. Bu durumda Galaxy S9’un fiyatının 4500-5000 TL, S9+’un Türkiye fiyatının ise 5000 TL’nin üstünde olması kuvvetle muhtemel görünüyor. Samsung Galaxy S9 ve S9+’ın Türkiye fiyatlarının ne olacağına dair duyumları küresel lansmanla birlikte almaya başlarız. Esas fiyatlar ise Türkiye lansmanında açıklanacaktır.

İLGİLİ HABERLER