Manşetler

Samsung Galaxy S9 reklamında Apple’ın çentiğine ve pil skandalına çatıyor

samsung galaxy s9 iphone 6 reklamı
Samsung Galaxy S9 reklamında Apple mağazasında geçen bir sahne de bulunuyor

Samsung Galaxy S9’un ABD’de gösterilen en son reklamında iPhone 6’nın düşen performansı ve iPhone X’un ekranının çentiği konu ediliyor.

Apple ve Samsung arasında ABD mahkemelerinde yaşanan rekabet bir başka tarafta da, bu ülkenin TV kanallarında gösterilen reklamlarda yaşanıyor. Samsung, yeni yayınlamaya başladığı Galaxy S9 reklam filminde iPhone X’un çentiğine ve geçtiğimiz aylarda iPhone’larla ilgili yaşanan pil skandalına eğiliyor.

Hatırlarsanız, geçen yılın sonlarında Apple’ın daha eski iPhone modellerinde, beklenmedik kapanmaların önüne geçmek amacıyla performansı kısıtladığı ortaya çıkmış, Apple da bunu kabul etmişti. Daha sonra müşterileri için, bir yıl boyunca iPhone’ların pilini indirimli fiyattan indirme fırsatı sunmaya başlamıştı. Samsung’un reklamında, Apple’ın iOS güncellemelerinin performansta yol açtığı düşüş de işleniyor.

Reklam bir kadının havaalanında uçağa yetişmeye çalışırken görülmesiyle başlıyor. iPhone 6’sında biniş kartını açmaya çalışıyor, ancak performans düşük olduğu için kartı yüklemesi uzun zaman alıyor. Samsung telefon sahibi kullanıcı ise güvenlik kontrolünden beklemeden geçiyor.

Bunun sonrasında aynı kadın, iPhone’unda TV izlemeye çalışıyor, ancak performans nedeniyle bunu da istediği gerçekleştiremiyor. Halbuki sağına dönüyor ve Galaxy S9’unda film izleyen yolcuyu kıskançlıkla izliyor.

Daha sonra ise yavaş sistem performansından etkilenmiş iPhone sahibini bir Apple mağazasında görüyoruz. Mağaza çalışanına telefonunun gerçekten yavaş olduğunu söylüyor. Apple çalışanı ise performans yönetim özelliğini kapatabileceğini, ancak bunun da beklenmedik kapanmalara yol açabileceğini söylüyor. Ya da telefonunu yükseltebileceği şeklinde alternatif bir çözüm öneriyor.

Aslında Apple mağaza çalışanının önerebileceği üçüncü bir yol daha var. O da pilin indirimli fiyattan değiştirilmesi. Böylelikle yeni bir telefon için çok daha yüksek maliyet altına girmeden, iPhone 6’yı daha yüksek performansla kullanmak mümkün olabilirdi.

 

Sonuç olarak kadını, iPhone’unu bırakmış ve yepyeni bir Samsung Galaxy S9 kullanmaya başlamış şekilde görüyoruz. Yeni telefonunu alan kadına, saçları iPhone’un ekranının çentiği şeklinde kesilmiş saçlarıyla baba ve oğulun bakışları da, Samsung Galaxy S9 reklamının ilginç bir ayrıntısı oluyor.

İLGİLİ HABERLER