Dosya

Samsung Galaxy S9+ ve Galaxy S8+ karşı karşıya

samsung galaxy S9+Galaxy S8+, 2018’in en beğenilen akıllı telefonlarından biri olmuştu. Samsung, S8+’ın halefi Galaxy S9+’ı 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) düzenlediği etkinlikte gözler önüne çıkardı. Biz de Samsung Galaxy S9+ ve selefi S8+ arasındaki benzerlik ve farkları sizler için sıraladık.

Tasarım

Hem S9+ hem de S8+’ta cam ön ve arka paneli, metal çekirdek tamamlıyor. Her iki telefon da suya ve toza dayanıklılık konusunda IP68 sertifikası bulunuyor.

Ön taraftan bakıldığında iki cihaz arasında pek büyük fark görünmüyor. Kavisli Sonsuz Ekran, iki telefonda da göze çarpıyor. Ancak arka panellere bakıldığında iki telefon arasındaki farklar ortaya çıkıyor.

S9+’ın arkasında dikey olarak yerleştirilmiş çift lensli bir kamera kurulumu bulunuyor. Parmak izi tarayıcısı da kamera kurulumunun hemen altında yer alıyor. S8+’ın arkasında ise tek bir kamera mevcut. Parmak izi tarayıcısı da kameranın sağında bulunuyor. Samsung, S8 ve S8+’ta parmak izi tarayıcısını yerleştirdiği konum nedeniyle yoğun biçimde eleştirilmişti.

İki telefon arasında boyut bakımından büyük bir fark olmasa da, S9+ tartıda biraz daha ağır çekiyor. S8+’ta 173 gram olan ağırlık, S9+’ta 189 grama yükseliyor.

Ekran

Hem S9+’ta hem de S8+’ta 6.2 inç büyüklüğünde Super AMOLED ekran bulunuyor. Her iki ekran da Quad HD+ çözünürlük ve 529 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. 18,5:9 görüntü oranı ve HDR desteği de S9+ ile S8+’ın ekranlarının ortak özellikleri arasında yer alıyor. Kısacası ekran konusunda iki telefon arasında bir fark bulunmuyor.

Donanım

Samsung’dan henüz Galaxy S9+’ın yonga seti konusunda spesifik bir açıklama gelmedi. Ancak şirketin en yeni Exynos ve Qualcomm Snapdragon yonga setlerini tercih etmiş olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

S9+’ta yonga setini 6 GB RAM destekliyor. Dahili depolama alanı konusunda ise 64, 128 ve 256 GB olmak üzere üç farklı seçenek bulunuyor. MicroSD desteğiyle bu alanın üzerine 400 GB daha eklenebiliyor.

S8+’ta da geçtiğimiz yılın amiral gemisi Snapdragon ve Exynos yonga setleri yer alıyor. Bu yonga setine 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. S8+’da microSD kart desteğiyle depolama alanı genişletilebiliyor.

Her iki telefonda da 3500 mAh kapasiteli pil yer alıyor. İki pil de hem hızlı şarj hem de hızlı kablosuz şarj bulunuyor. 3.5 mm. kulaklık jakından S9+’da vazgeçmeyen Samsung, her iki telefonda da iris tarayıcısına yer veriyor.

Kamera

Samsung Galaxy S9+’ın arkasında çift lensli bir kamera kurulumu bulunuyor. Bu kurulum 12 megapiksel çözünürlüklü, geniş açılı ve otomatik odaklama özelliğine sahip Super Speed Dual Pixel lens ve 12 megapiksel çözünürlüklü telefoto lensten oluşuyor.

Çift lensli kurulum, çift optik görüntü sabitleme ve 2x optik zoom yeteneğini barındırıyor. S9+’ın arka kamerasıyla 960 fps’de Super Slow Motion video kaydı yapılabiliyor.

S8+’ın arkasında ise 12 megapiksel çözünürlüklü Dual Pixel kamera bulunuyor. Otomatik odaklama ve optik görüntü sabitleme, kameranın özellikleri arasında yer alıyor.

Her iki akıllı telefonun önünde de f/1.7 diyafram genişliğine sahip 8 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor.

Yazılım

Samsung Galaxy S9+ kutusundan Android Oreo işletim sistemiyle çıkıyor. S8+ için de Android Oreo güncellemesinin dağıtımı kısa süre önce başlamıştı. Her iki telefonda da Oreo’yu Samsung’un TouchWiz kullanıcı arayüzü tamamlıyor. İki telefonun kamera uygulaması ve AR Emoji gibi özellikler dışında benzer bir yazılım deneyimi sunması muhtemel görünüyor.

Fiyat

Samsung Galaxy S9+, Türkiye’de üç farklı fiyatla raflardaki yerini alacak. 64 GB versiyon için 5 bin 199 TL, 128 GB versiyon için 5 bin 399 TL ve 256 GB versiyon için 5 bin 699 TL ödemek gerekecek. S8+ ise hâli hazırda 4 bin 299 TL karşılığında satılıyor.

İLGİLİ HABERLER