Manşetler

Video: Samsung Galaxy S9+ Kutusundan Çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s9+ kutu açılımıSamsung’un 2018 model amiral gemisi Android telefonları Galaxy S9 ve Galaxy S9+, 16 Mart tarihinden itibaren dünya ile aynı anda Türkiye’de de satışa sunuldu. MWC 2018’den hemen önce gerçekleştirilen Samsung Unpacked 2018 etkinliğinde biz de vardık ve bu yeni telefonları ön incelemeden geçirme fırsatı bulmuştuk. Test merkezimize ikilinin daha büyük ekranlı; Samsung Galaxy S9+ ulaştı. Bu telefonun kutu açılışını gerçekleştirdik, kurulumunu yaptık ve ilk turu da sizin için attık.

Kutu tasarımı geçen yılın telefonlarından farklı değil. Aradaki tek fark, telefonun adının yazıldığı bölümde S9 veya S9+ yazısını görmek oluyor. Kapağı kaldırdığınızda sizi karşılayan ilk unsur; içinde SIM kart iğnesi, hızlı başlangıç kılavuzu ve garanti belgesini barındıran karton zarf oluyor. Onun altında ise Samsung Galaxy S9+ bizi karşılıyor.

Samsung Türkiye, daha önce olduğu gibi yine Galaxy S9+’ın gece siyahı renkli, hem camları hem de metal çerçevesi siyah olan versiyonu göndermeyi tercih etmiş. Bu rengi seviyoruz, telefonu daha da çekici gösteriyor. Bu sefer Samsung, kenarları da jelatinle kaplamış gibi görünüyor. Bu da kullanıcılara biraz daha iş çıkacak demektir.

Telefonun dışında USB-C – USB-A dönüştürücü adaptörü görüyoruz. Bu sayede S9+’a harici USB sürücü, USB disk, fare, klavye gibi aksesuarları bağlamak daha kolay oluyor. Onun dışında hızlı şarj adaptörü, USB kablosu, AKG markalı kulaklıklar, ek kulaklık topuzlarını görüyoruz.

Kurulum kısa sürede tamamlanıyor, ancak biyometrik kimlik doğrulama sistemini başlangıçta tanımlamak isterseniz, süre biraz daha uzayacaktır. Biz kurulum sırasında Akıllı Tarama seçeneğini tercih ettik. Bu seçenekte yüz tanıma ve iris tarama birlikte çalışıyor. Dolayısıyla hem yüzü hem de irislerimizi taratmamız gerekti. Daha sonra parmak izi veya diğer yöntemleri de kurmak mümkün oluyor. Bu arada parmak izi okuyucusunun kameranın altına alınması, bu birimin çok daha rahat şekilde kullanılmasını sağlayacaktır.

Android 8 Oreo ile yüklü olarak gelen telefonda Samsung Experience kullanıcı arayüzünü de görüyoruz. Öte yandan Samsung, Google ve Microsoft’un çeşitli uygulamaları yine ön yüklü olarak sunuluyor. Kısacası, Samsung telefonlarından alıştığımız tarzda bir deneyim bizi bekliyor.

Galaxy S9 ve S9+ ile birlikte ultra ağır çekim modu, Animoji benzeri animasyonlar gibi çeşitli yenilikler de geliyor. Bunlarla ilgili görüşlerimizi çok yakında gerçekleştireceğimiz detaylı incelemede aktaracağız.

İLGİLİ HABERLER