Teknoloji

Samsung Galaxy S9+’ın izine benchmark testinde rastlandı

galaxy s9 plus
Samsung Galaxy S8+

Samsung Galaxy S9’un çıkışına daha birkaç ay olabilir ve muhtemelen Galaxy S9+ modeli de onunla birlikte gelecek. Şimdiye kadar daha büyük ekranlı telefonla ilgili herhangi bir ipucu görmemiştik, ancak ortaya çıkan bir benchmark testi sonucu, Samsung’un 2018’de çıkarmayı planladığı amiral gemisi telefon için bazı muhtemel ipuçlarını sunuyor olabilir.

GeekBench veri tabanında rastlanan benchmark test sonucunda, ilgili telefonun model numarası Samsung SM-G965F olarak veriliyor. Bunun da Samsung Galaxy S9+ olduğuna inanılıyor.

Benchmark testi sonucunda yer alan bazı unsurlar çok şaşırtıcı sayılmaz. Bunların arasında Android Oreo ile yüklü olarak gelmesi bulunuyor. Öte yandan “universal9810” anakart kullandığı belirtiliyor, bu da akıllara Samsung’un henüz duyurusunu yaptığı Exynos 9810’u akıllara getiriyor.

Şaşırtıcı olan unsurlardan bir tanesi, telefonda sadece 4 GB RAM’in bulunduğunun işaret edilmesi. Samsung Galaxy Note 8 ve son zamanlarda çıkan bazı telefonlarda 6 GB RAM gördüğümüz bir zamanda, 2018 model telefonda 4 GB RAM’in bulunacak olması biraz garip kaçıyor. Ancak henüz hiçbir şey resmiyet kazanmadı, durum değişebilir.

Benchmark testi sonucu da biraz kafa karıştırıcı. Telefonun tek çekirdek puanı 1191, çoklu çekirdek puanı ise 3835 çıkıyor. İki sonuç da Galaxy S8’in elde ettiği benchmark test sonucundan düşük görünüyor.

En güzeli daha duyurusuna aylar olan bir telefona ait olduğu iddia edilen benchmark testinin sonuçları ve verdiği ipuçları üzerinde fazla durmamak. Yine, bu bilgiler kenarda dursun, ancak lansmana kadar daha pek çok ayrıntının değiştiğini görebiliriz.

Samsung’un 2018’in başlarında beklenen ilk amiral gemisi telefonlarıyla ilgili detayları, elimize geldikçe aktarmayı sürdüreceğiz.

İLGİLİ HABERLER