Manşetler

Samsung Galaxy S9 ve S9+ resmiyet kazandı: Tanıdık tasarım, gelişmiş kamera özellikleri

samsung galaxy s9Samsung’un yeni amiral gemileri Samsung Galaxy S9 ve S9+ sonunda resmiyet kazandı. Sızıntılar sayesinde pek çok detay ortaya çıksa da, Galaxy S9 ve S9+ 2018 Mobil Dünya Kongresi’nin en merak edilen cihazları arasında başı çekiyordu.

Galaxy S9 ve S9+, görsel açıdan 2017 model selefleri S8 ve S8+’a fazlasıyla benziyor. Yeni telefonlar arasındaki fark ise boyutla sınırlı kalmıyor. S9+’ın arkasında 2x optik yakınlaştırma yeteneğine sahip ikinci bir kamera bulunuyor.

Yeni S9 modellerinin odak noktasında kamera deneyimi yer alıyor. Her iki telefonda da ana kamera çift diyafram genişliği seçeneği sunuyor. Böylelikle düşük ışıkta f/1.5, parlak ortamlarda ise f/2.4 diyafram genişliği elde ediliyor.

Söz konusu kamera teknolojisi, tüm koşullarda kaliteli fotoğraflar yakalamayı mümkün kılıyor. 12 megapiksel çözünürlüklü ana kamera, DRAM sayesinde gerektiğinde yüksek işlemci gücüne erişebiliyor. Bu kurulum ile gelişmiş gürültü önleme ve hareketle aktive edilen 960 fps super slow-motion video kaydı gibi özellikler de sunuluyor.

Samsung, yeni amiral gemisi telefonlarında da kavisli tasarımdan vazgeçmiyor. S9’da 5.8 inç, S9+’ta ise 6.2 inç OLED ekran bulunuyor. Her iki telefonda da suya dayanıklı kasaların bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Güney Koreli şirket, 3.5 mm. kulaklık jakından S9 ve S9+’ta da vazgeçmiyor. Yeni telefonlarına AGK markalı hoparlörler yerleştiren şirket, böylelikle Dolby Atmos ses desteği de sunuyor.

Her iki telefonda da 10 nm. mimarisiyle üretilen sekiz çekirdekli 64-bit yonga setleri bulunuyor. Galaxy S9’da 4 GB, S9+’ta ise 6 GB RAM yer alıyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64, 128 ve 256 GB olarak sıralanıyor. MicroSD kart desteğiyle dahili depolama alanının üzerine 400 GB daha eklenebiliyor. S9’a enerjisini 3000 mAh kapasiteli pil verirken, S9+ için pil kapasitesi 3500 mAh’ye yükseliyor.

Apple’ın Animoji özelliğinden etkilenmiş gibi görünen Samsung, yeni akıllı telefonlarında AR Emoji adını verdiği bir özellik sunuyor. Kullanıcıların yüzünü üç boyutlu olarak tarayabilen S9 ve S9+, hareketli emojiler oluşturmayı mümkün kılıyor. Bu emojiler WhatsApp veya Facebook Messenger üzerinde konuşurken de kullanılabiliyor.

Samsung’un dijital asistanı Bixby de S9 ve S9+ ile daha akıllı hâle geliyor. Bixby Vision, artık gerçek zamanlı olarak çeviri yapabiliyor. Örneğin, telefonun kamerası bir restoran menüsüne çevirildiğinde kullanıcılar menüyü konuştukları bir dile çevrilmiş olarak görebiliyor.

İris ve yüz tanıma özellikleri bulunan Galaxy S9 ve S9+’ta parmak izi tarayıcısı da yer alıyor.

Aralarında yeni Leylak Moru renginin de bulunduğu dört farklı renk seçeneği olan Samsung Galaxy S9 ve S9+, 16 Mart’ta satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER