Teknoloji

Samsung Galaxy S9 modüler aksesuarlarla ihtiyaçlara yanıt verebilir

samsung galaxy s9
Samsung Galaxy S8+

Samsung cephesinde gözler bugün itibarıyla resmen görücüye çıkacak Galaxy Note 8’e çevrilmiş olsa da, bu durum şirketin gelecek amiral gemilerinin şimdiden konuşulmasına engel olmuyor. Samsung Galaxy S9 ile ilgili dedikodular da şimdiden etrafta dolaşıyor.

Samsung’un müstakbel amiral gemisinin modüler bir tasarıma sahip olacağı ve arkasındaki mıknatıslar sayesinde telefona başka aksesuarların monte edilebileceği söyleniyor. Bu iddia, akıllara ilk olarak Motorola’nın Moto Mods sistemini getiriyor. LG’nin 2016 model amiral gemisi telefonu LG G5 de akıllara gelen telefonlardan biri oluyor. Galaxy S9’u “kişisel” bir telefon hâle getirmek için modüler aksesuarlardan yararlanmak Samsung adına iyi bir fikir olabilir.

Söz konusu iddia, Eldar Murtazin tarafından gündeme getirildi. Murtazin’in “karışık” sicil kaydı, bu iddiaya biraz daha temkinli yaklaşmayı gerektiriyor. Murtazin de S9’un modüler özelliklere sahip “olabileceğini” ve bu seçeneğin “henüz onaylanmadığını” vurguluyor.

Galaxy S9 ile birlikte sunulabilecek modüller konsunda da henüz ortada bir isim bulunmuyor. Ancak Samsung’un pillerden lenslere, projektörlerden büyük hoparlörlere kadar uzanan bir modüler aksesuar yelpazesi sunması muhtemel görünüyor.

Samsung Galaxy S9 da parmak izi tarayıcısını ekran altına taşımayabilir

Murtazin, S9 ile ilgili başka ipuçları da verdi. Ünlü duyumcu, Samsung’un parmak izi tarayıcısını ekran altına yerleştirmeyeceğini ve Galaxy S9’un da tarayıcıyı arka panelde tutacağını iddia etti. Bu iddiaların gerçek olup olmadığını görmek için, önümüzdeki yılın şubat veya mart ayını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER