Manşetler

Samsung Galaxy S9 kutusu gelişmiş kamera yeteneklerini işaret ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s9Samsung Galaxy S9, şubat ayının sonunda Barselona’da tanıtılacak. Tanıtım tarihi yaklaştıkça akıllı telefona dair yeni sızıntılar ortaya çıkıyor. Bu sızıntılara son olarak akıllı telefonun kutusuna ait olduğu söylenen bir fotoğraf eklendi.

Reddit üzerinde paylaşılan fotoğraf, Galaxy S9’a dair pek çok detayı gün yüzüne çıkarıyor. 5.8 inç QHD+ Super AMOLED ekran, IP68 toza ve suya dayanıklılık, iris tarayıcısı, 4 GB RAM, kablosuz şarj, 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera ve 64 GB dahili depolama alanı gibi özellikler kutunun üzerinde görülüyor.

Söz konusu özelliklerin hemen hemen hepsi Galaxy S8’de de mevcut. Dolayısıyla bu listenin kullanıcılar üzerinden bir etki bırakacağını söylemek pek mümkün değil. Kutuda yazan özelliklerin daha önce sızıntılarda görülen özelliklerle benzer olduğunu belirtmekte fayda var.

Ancak bu durum S8 ve S9 arasında hiç fark olmadığı anlamına gelmiyor. İki telefon arasındaki farklar arasında ilk olarak arka kamera göze çarpıyor. Kutuda yazan bilgilere göre, Galaxy S9’da 12 megapiksel çözünürlüklü Dual Pixel kamera bulunuyor. Optik görüntü sabitleme özelliğine sahip kameranın f/1.5-f/2.4 diyafram genişliğine sahip olacağı belirtiliyor.

Bu bilgiler, telefonda çift lensli bir arka kamera kurulumu olabileceğini gösteriyor. Ancak daha önceki dedikodularda sadece Galaxy S9+’ın çift arka kameraya sahip olacağı öne sürülmüştü. İnternete sızan kutuda çift arka kameradan özellikle bahsedilmiyor. Ancak Samsung’un diyafram genişliği ayarlanabilen bir çözüm geliştirmiş olması da ihtimaller arasında sayılıyor.

f/1.5 diyafram genişliğinin düşük ışıklı ortamlarda daha net fotoğraf yakalamayı mümkün kılması, f/2.4 diyafram genişliğinin ise aydınlık ortamlarda daha net karelere ulaşmayı sağlayacağı belirtiliyor. Samsung benzer bir çözümü Çin’de piyasaya sürdüğü kapaklı telefonu W2018’de de uygulamıştı. Kutuda kameranın “Super slow-mo” özelliğinden de bahsediliyor. Bu özellik sayesinde S9’un kamerasının saniyede 1000 kare yakalayabileceği belirtiliyor.

Samsung Galaxy S9 AKG hoparlör ve kulaklıkla gelecek

Samsung Galaxy S9, ses konusunda AKG destekli teknolojilerden yararlanacak gibi görünüyor. Telefonda AKG imzalı iki adet stereo hoparlörün bulunması bekleniyor. Cihazın kutusundan da AKG markalı Bluetooth hoparlörlerle çıkması öngörülüyor. Kutunun gerçekliği konusunda kesin ifadeler kullanmak mümkün değil. Ancak her şeye rağmen, sızan bilgilerin heyecan yaratacak cinsten olduğu söylenebilir. Bu bilgilerin doğru olup olmadığı ise şubat ayının sonunda anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER