Manşetler

Samsung Galaxy S9 kulaklık jakını koruyacak

samsung galaxy s9 dex pad
Samsung Galaxy S9 ile DeX Pad adı verilen bir aksesuarın da çıkması bekleniyor.

2018’in başlarında en fazla merakla beklene akıllı telefon olarak nitelendirebileceğimiz Samsung Galaxy S9’a ait olduğu iddia edilen yeni fotoğraflar sızdı. Bu seferki sızıntı, telefonun kulaklık jakı barındırmaya devam edeceğini gösteriyor. Samsung, LG ve OnePlus gibi bazı şirketler, kulaklık jakına yer verme konusunda inatçı davranmaya devam ediyordu. Galaxy S serisinin bir sonraki üyesinde durumun ne olacağı ise şimdiye kadar belli değildi.

Samsung Galaxy S9; iPhone X, Huawei Mate 10 Pro ve Google Pixel 2 gibi rakiplerle rekabet edecek. Tüm bu telefonlarda kulaklık jakı bulunmuyor. Samsung’un da aynı yoldan gidip analog ses çıkışını çıkarması bekleniyordu, ancak şirket aksi yönde ilerlemeyi sürdürecek gibi görünüyor.

Eğer sızıntı doğruysa, Samsung’un bu kararını çok mantıksız bulamayız. USB-C portlu kulaklıklar pahalı ve piyasada çok fazla seçenek yok. Telefonların kutularından 3.5mm kulaklık adaptörü çıkıyor, ancak bu adaptörle kullanım da çok pratik olmuyor. Müşteriler Bluetooth kulaklıkları tercih etme konusunda da pek ikna olmuş gibi görünmüyor.

Aslında Galaxy S9 ile ilgili son sızıntının esas konusu yeni Samsung DeX Pad. Geçen yıl Galaxy S8 ile birlikte çıkarılan, Türkiye fiyatı 200-300 TL seviyesinde olan DeX dock’un evrim geçirmiş hâli gibi görünen DeX Pad’in temel amacı Galaxy cihazı ile yanı başındaki monitör arasında bağlantı kurmak oluyor. Böylelikle akıllı telefon bir PC gibi işleyebiliyor. DeX Pad’in üstünde ek USB portları ve aynı zamanda tam boy HDMI çıkışı yer alıyor. Ayrıca güç aktarımı için de USB-C portu bulunuyor.

Aksesuarın görünümü çok hoş görünmüyor, ancak yapı itibarıyla telefonu dock’tayken daha fazla kullanma imkanı sağlayabilir. Telefonun dokunmatik ekranı bir izleme dörtgeni veya klavye gibi kullanılabilir. Ayrıca aksesuarın Galaxy S8 ile de uyumlu olması bekleniyor.

Fotoğraflardan kulaklık jakının varlığı anlaşılıyor. Bunun yanında Galaxy S9’da da Bixby butonunun yer alacağı görülüyor. Bu buton yine sol kenarda, ses tuşunun hemen altında yer alıyor. Ne buton ne de Bixby sesli asistan olumlu yorumlar almamıştı, ancak Samsung en son finans raporunda, Bixby’nin büyümede rol oynadığını belirtmiş ve bağlılığının altını çizmişti. Bu nedenle bir sonraki nesil amiral gemisi telefon ya da telefonlarda da yer vermesi gayet doğal olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER