Manşetler

Samsung Galaxy S9’un kamera yeteneklerinin ipucunu üç videoyla veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S9 ve S9+, 25 Şubat’ta resmiyet kazanacak. Bu tarih için geri sayımda sonlara yaklaşılırken, şirket Güney Kore ofisinin YouTube kanalı aracılığıyla üç video yayınladı. Söz konusu videolar, Samsung’un yeni amiral gemisinin kamerasının yetenekleri konusunda ipucu veriyor. Güney Koreli şirket, benzer bir yaklaşımı Galaxy Note 8’in tanıtımından önce de sergilemiş ve cihaza dair bazı ipuçlarını önden vermişti.

Her biri 15 saniye uzunluğunda olan videoların ilkinde Samsung çok hızlı hareket eden insan, hayvan ve araçları gösteriyor. Videonun sonunda ekranda büyük bir “9” rakamı belirirken, arkadaki wingsuit uçuşunun görüntüsü “super slow-motion” formatına dönüşüyor. Bu da S9’un kamerasının “super slow-motion” görüntü kaydı yapabileceğinin bir işareti olarak değerlendiriliyor.

İkinci videoda ise önce gece çekilmiş çeşitli kareler gösteriliyor. Ardından ekranda “9” rakamı belirdikten sonra 9’un yuvarlak kısmında net biçimde görülen bir geyik ortaya çıkıyor. Geyiğin net biçimde gösterilmesi, S9’un geceleri ve düşük ışıkta net çekimler yapabileceğinin bir ipucu gibi görünüyor.

Üçüncü videoda ise eğlenceli bir kişinin farklı durumlardaki yüz ifadeleri gösteriliyor. Video sona yaklaşırken yine ekranda “9” rakamı beliriyor. 9’un yuvarlak kısmında kalan yüzün yerini animasyonla oluşturulmuş bir çizgi yüz alıyor. Bu da daha önce de gündeme gelen Animoji benzeri özelliğin varlığını gösteren bir ipucu olarak değerlendiriliyor.

Samsung Galaxy S9 Barselona’da tanıtılacak

Samsung Galaxy S9 ve S9+’ın 25 Şubat’taki tanıtım etkinliğini Barselona’da gerçekleştirecek. Akıllı telefonlar, tanıtımın ardından 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) boy gösterecek.

İLGİLİ HABERLER