Teknoloji

Samsung Galaxy S9 3 megapiksel iris tarayıcısıyla gelebilir

samsung galaxy s9Samsung Galaxy S9 ve S9+ ile ilgili dedikodular son birkaç haftadır iyiden iyiye artmış durumda. Bu dedikodular sayesinde telefonlarda bulunacak bileşen ve özellikler konusunda şimdiden bir fikir edinmek mümkün oluyor.

Galaxy S9 ve S9+ cephesine ilişkin son dedikodu, telefonların iris tarayıcısı üzerine odaklanıyor. Samsung’un 2017’de piyasaya sürdüğü Galaxy S8, S8+ ve Note 8’de 2 megapiksel çözünürlüklü bir iris tarayıcısı bulunuyor. S9 ve S9+’ta bu tarayıcının yerini 3 megapiksel çözünürlüklü yeni bir iris tarayıcısının alacağı söyleniyor. Yenilenen iris tarayıcısının tanıma keskinliğini artırması ve tanıma süresini kısaltması öngörülüyor.

Samsung’un yenilenen iris tarayıcısının farklı senaryolar altında da sorunsuz biçimde işleyebileceği belirtiliyor. Gelen haberlere göre; kullanıcılar gözlük taktıklarında, gözbebeklerini döndürdüklerinde, çok karanlık veya çok aydınlık bir ortamda olduklarında bile sistem işleyecek.

Samsung Galaxy S9 iris tarayıcısını geliştirmek için yazılımdan destek alacak

Samsung Galaxy S9 ve S9+’ta iris tarayıcısını geliştirmek için sadece donanım odaklı çalışmalar yapmayacak. Gelen haberlere göre, şirket iris tarayıcısının performansını yukarıya taşımak için yazılım tarafına da yoğunlaşacak. Galaxy S9 ve S9+’ta bulunan iris tarayıcısının tarama süresini 1 saniyenin altına çekebileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER