Teknoloji

Samsung Galaxy S9+’ın ekranını ve arka panelini aşmak zor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s9+Samsung’un kısa süre önce tanıttığı akıllı telefonları Galaxy S9 ve S9+’ın sunduğu deneyimin merkezinde kamera yetenekleri bulunuyor. Ancak bu yeteneklerin hangi donanımın etrafında şekillendiği konusunda Güney Koreli şirketten pek fazla ipucu gelmemişti. iFixit’in Samsung Galaxy S9+ için yaptığı parçalara ayırma işlemiyle birlikte bu konudaki gizem kısmen de olsa ortadan kalkıyor.

Kameranın diyafram genişliğinin değişebilmesi, Samsung’un yeni telefonunda en çok dikkat çektiği konular arasında bulunuyor. Bu özelliğin sağlanmasında şirketin basit kamera tasarımı etkili olmuş gibi görünüyor. Normalde akıllı telefon kameralarında diyafram için beş halkalı bir sistem kullanılırken, Samsung’un sisteminde sadece iki adet halka bulunuyor. Bu durum işlevselliği biraz etkilese de, kameranın mümkün olduğunca küçük kalmasını mümkün kılıyor.

Parçalara ayırma işlemi, telefonda bulunmayan bir özelliği de gözler önüne seriyor. Gelişmiş yüz tespiti, S9 ve S9+’ın eksikleri arasında gibi görünüyor. Akıllı telefonda S8’inkine benzer bir kamera ve iris tanıma sistemi bulunuyor. Bu da AR Emoji gibi özelliklerin büyük ölçüde yazılım tabanlı olduğu anlamına geliyor.

iFixit tarafından uygulanan işlem, Samsung’un genellikle modüler parçaları tercih ettiğini gösteriyor. Bu parçaların birbirinden bağımsız olarak değiştirilebileceği belirtilirken, kavisli ekran ve cam arka panelin telefonun içini bir şeyleri kırmadan açmayı oldukça zor hâle getirdiği ifade edildi. Ekranı değiştirmek için tüm telefonu parçalara ayırmanın gerektiğine de ayrıca dikkat çekildi. Samsung Galaxy S9+, tamir edilebilirlik konusunda iFixit’ten 10 üzerinden 4 puan aldı.

İLGİLİ HABERLER