Teknoloji

Samsung Galaxy S9 için hazırlıklara şimdiden başlamış olabilir

samsung galaxy s9Geçtiğimiz hafta tanıtılan Samsung Galaxy S8 ve S8+ henüz resmi olarak satışa sunulmuş değil. Ancak Güney Kore’den gelen haberlere göre, Samsung Galaxy S9 için hazırlıklara şimdiden başlamış durumda.

The Bell’in sektörel kaynaklara dayandırdığı habere göre, şirket içindeki bir ekip mart ayının sonlarından bu yana Galaxy S9 ekran panelleri üzerinde çalışıyor. Eğer bu iddia doğruysa, Samsung’un geçtiğimiz yıla kıyasla takviminin 6 ay önünde olduğu anlamına geliyor. Haberde geçtiğimiz yıl yaşanan Note 7 hüsranının ardından Samsung’un daha katı bir kalite kontrol süreci uyguladığı belirtiliyor.

Kaynaklara göre, Galaxy S9’un ekran paneli için yürütülen çalışmaların ilk örnekleri nisan ayında şirket içinde değerlendirilecek. Ardından kademeli olarak diğer modüllerin geliştirme süreci işleyecek.

Şu noktada gelecek yıl tanıtılacak Galaxy S9 modellerinin nasıl özelliklere sahip olacağı hakkında bir şey söylemek pek kolay değil. Ancak The Bell’in haberine göre, Samsung bu yıl tercih ettiği 5.8 ve 6.2 inç ekran seçeneklerine bağlı kalmayı sürdürecek.

Samsung Galaxy S9 öncesinde Note 8’i tanıtacak

Samsung’un takviminde Galaxy S9’dan önce Galaxy Note 8 yer alıyor. Haberde Note 8 ile ilgili olarak da ilginç bilgiler yer alıyor. Note serisinin yeni üyesinde 6.32 inç bir ekranın bulunacağı ve parmak izi tarayıcısının da ekranın altına yerleştirileceği iddia ediliyor. Samsung, Galaxy S8’de parmak izi tarayıcısını telefonun arka paneline yerleştirmişti. “Great” (Muhteşem) kod adıyla anılan telefonun yılın üçüncü çeyreğinde tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER