Teknoloji

Samsung Galaxy S9 ve S9+’ın Güney Kore macerası iyi başlamadı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s9Samsung Galaxy S9 ve S9+, geçtiğimiz şubat ayının sonunda Barselona’da görücüye çıkmıştı. Akıllı telefonlar, geçtiğimiz hafta itibarıyla da dünyanın pek çok ülkesinde raflardaki yerini almıştı. Samsung için yeni akıllı telefonlarının ana vatanı Güney Kore’de sergilediği çıkış performansı hatırı sayılır bir önem taşıyor. S9 ve S9+ için gelen haberler ise şirketi pek memnun edecek gibi görünmüyor.

Güney Koreli kullanıcıların S8 ve S8+’a kıyasla kayda değer bir iyileştirme sunmadıkları gerekçesiyle S9 ve S9+’a pek fazla ilgi göstermedikleri söyleniyor. Samsung’un kamerada yaptığı değişiklikler ve AR Emoji gibi özelliklerin varlığı da, pürüzsüz biçimde işlemelerine rağmen, kullanıcıları etkilememişe benziyor.

Satışları istenen seviyede olmamasının temel nedeni olarak ise S8 ve S9’un tasarım bakımından birbirlerine fazlasıyla benzemesi öne çıkıyor. Dışarıdan bakıldığında parmak izi tarayıcısının konumu ve farklı renk seçenekleri dışında iki cihazı ayırt etmeyi sağlayacak başka bir unsur görülmüyor. Bunun da S8 ve S8+ sahiplerini cihazlarını değiştirmekten alıkoyduğu söyleniyor.

Samsung Galaxy S9 ve S9+’ın Güney Kore’de yaratamadığı etkiyi, Galaxy A8 (2018) yaratmış gibi görünüyor. Yeni A8’in hâli hazırda Güney Kore’de en çok satan Samsung modeli olduğu söyleniyor. Çift ön kamera ve uygun fiyat gibi niteliklerin 2018 model Galaxy A8’i özellikle gençlerin nezdinde popüler bir seçenek hâline getirdiği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER