Teknoloji

Samsung Galaxy S9 ve S9+ gelişmiş bileşenlerle birlikte gelecek

samsung galaxy s8 + inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s9Samsung Galaxy S9 ve S9+, büyük ihtimalle önümüzdeki ayın sonunda 2018 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2018) kapsamında Barselona’da tanıtılacak. Söz konusu telefonların tasarım bakımından seleflerinden pek de uzaklaşmayacağı söyleniyor. S9 ve S9+’ın farklarını gelişmiş bileşenleriyle göstermesi bekleniyor.

ET News sitesinde yayınlanan yeni bir haber de bu beklentiyi destekliyor. Daha önceki sızıntı paylaşımlarında da yüksek bir isabet oranı yakalayan sitedeki habere göre, Galaxy S9 ve S9+’taki değişiklikler yeni bir işlemciden fazlası olacak.

Bahsedilen değişikliklerin en büyüklerinden birisi de telefonların ekranıyla ilgili. Samsung’un ekran için yine OLED panel kullanacağı, ancak Y-OCTA adını taşıyan bir teknolojiden yararlanacağı söyleniyor. Bu teknoloji sayesinde dokunma sensörünün doğrudan ekrana entegre edileceği ve ayrı bir katmana gerek kalmayacağı belirtiliyor. Bu teknoloji sayesinde Samsung’un S9’u daha ince hâle getirebileceği ve dokunma tepkiselliğini artırabileceği ifade ediliyor.

Güney Koreli şirketin yeni Galaxy S9’larda SLP teknolojisine sahip ana kartlar kullanacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Bu teknoloji ana devre bileşenlerini küçültüyor, böylelikle telefonlarda başka bileşenler için yer açılmış oluyor. Samsung’un söz konusu alanı, ekstra soğutma alanı için kullanması muhtemel görünüyor. SLP yönteminin sadece telefonun Exynos yonga seti taşıyan versiyonlarında kullanılması bekleniyor.

S9 ve S9+’ta f/1.5 diyafram genişliğine sahip bir kameranın bulunacağı belirtiliyor. LG V30 ve Huawei Mate 10 Pro gibi telefonlarda f/1.6 diyafram genişlikli kameralar bulunuyor. Galaxy S9 ve S9+ ise çizgiyi biraz daha ileriye taşıyacak gibi görünüyor. Diyafram genişliğinin artması, daha yüksek kaliteli fotoğrafları mümkün kılıyor.

Samsung Galaxy S9 ve S9+ mart ayı içinde satışa sunulabilir

Samsung Galaxy S9 ve S9+, görsel açıdan bir fark vadetmese de, bileşenleriyle ciddi bir fark yaratma potansiyeli taşıyor. Güney Koreli şirketin yeni amiral gemilerini mart ayı içinde satışa sunabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER