Manşetler

Samsung Galaxy S9’un fotoğrafları gelecek ayki lansman öncesinde sızdı

samsung galaxy s9Samsung Galaxy S9’u gelecek ay Mobil Dünya Kongresi’nde çıkarmayı planlıyor. Galaxy S8’in takipçisinin kamera tarafında iyileştirmelere sahip olacağı ortaya çıkmışken, tasarımının ise S8’inkiyle neredeyse aynı olacağı söyleniyordu. VentureBeat sitesi, Galaxy S9 ve Galaxy S9+’ın neye benzeyeceği hakkında somut fikir veren fotoğraflar yayınladı. Her iki cihaz önden Galaxy S8 ve S8+’a fazlasıyla benziyor. Anlayacağınız, S9’da da benzer şekilde çerçevesiz ekran bulunacak. Ayrıca Samsung’un epey tartışma yaratan Bixby düğmesi bulunmaya devam edecek.

VentureBeat, Galaxy S9’un 5.8 inç ekran barındıracağını öne sürüyor. Telefonun ABD’de satılacak versiyonunda Qualcomm’un Snapdragon 845 işlemcisi bulunacak. 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza da bulunacak. Daha büyük olan S9+ ise, 6.2 inç ekran, 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza taşıyacak. Her iki model de mevcut S8 modelleri üzerine getirilmiş ufak tefek donanım güncellemeleri barındırır nitelikte olacak gibi görünüyor. Samsung’un kamera tarafında yapacağı iyileştirmelerin arasında ise 12 megapiksel ana kameranın diyafram açıklığının değişken kılınması bulunuyor, bunun f/2.4 ile f/1.5 arasında değiştirilebileceği belirtiliyor.

Venture Beat, S9’un arkasına ait fotoğraf paylaşmıyor, ancak parmak izi sensörünün kamerayla düşey yönde hizalandığını, S8’de olduğu gibi onun yanına yerleştirilmediğini söylüyor. Bu iyileştirme, parmak izi okuyucusunun kameranın altına konumlandırıldığı anlamına geliyor ki, böylece olması gereken yerine taşınmış olacaktır. Bu, Galaxy S9’un maketleriyle yapılmış bazı videolarda gösterilen parmak izi okuyucusu yerleşimiyle de uyumluluk gösteriyor.

Her iki Galaxy S9 modelinde 8 megapiksel selfie kameralarının bulunacağı söyleniyor. Ayrıca Samsung’un 2018 model cihazlarında ön tarafa stereo hoparlörlerin yerleştirileceği de iddia ediliyor.

Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9+, 25 Şubat’ta Barselona’da düzenlenecek etkinlikte resmiyet kazanacak. VentureBeat, bu cihazların 16 Mart’ta yurt dışında satışa sunulacağı tahmininde de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER